Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Συνέντευξη τύπου Ζίκο-Ζαϊρί

«Πάντα πριν από κάθε μεγάλο αγώνα, είμαστε θετικοί για ένα καλό αποτέλεσμα, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή μπάλα και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως κάναμε το Σάββατο», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Ζίκο στη συνέντευξη Τύπου.

Στη πρώτη επισήμανση για την ενδεκάδα και αν θα είναι ο Μήτρογλου μοναδικός επιθετικός, επισήμανε πως «ο καθένας το βλέπει από τη πλευρά του. Ο Μήτρογλου είναι καθαρός επιθετικός, αλλά και ο Γκαλέτι και ο Ζαϊρί επιθετικοί είναι. Εξαρτάται καθαρά από τη διάταξη της ομάδας πόσο επιθετική θα είναι…», ενώ για το αν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στη διάταξη και τα πρόσωπα, σε σχέση με το ματς του Σαββάτου, απάντησε:
«Κατά πάσα πιθανότητα η ενδεκάδα θα είναι σχεδόν ίδια. Έχουμε και προπόνηση αργότερα. Να δούμε τι γίνεται με τον Τοροσίδη και τον Γκαλίτσιο, σε τι κατάσταση βρίσκονται».

Η τελευταία ερώτηση για την ενδεκάδα, αφορούσε τη μεσαία γραμμή. «Θα ξεκινήσετε με τριάδα Λεντέσμα, Ντουντού και Μαρέσκα, ή θα παίξει τελικά ο Όσκαρ», ρωτήθηκε ο Ζίκο, για να απαντήσει χαρακτηριστικά «Όχι δεν πρέπει να παίξουν και οι τρεις μαζί».
Για την αγωνιστική άνοδο του Ολυμπιακού και στην επισήμανση αν παίζει ρόλο η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και του κλίματος στα αποδυτήρια, ο Ζίκο σχολίασε πως «αρχικά, πιστεύω στην ποιότητα των παικτών που είναι μεγάλη. Σίγουρα, η διακοπή βοήθησε να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση, ενώ άλλαξαν αρκετά πράγματα στο τρόπο προπόνησης. Ελπίζω και πιστεύω να συνεχίσουν έτσι οι παίκτες», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν διαχωρίζει τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος από τα ευρωπαϊκά και μίλησε μόνο για νίκες:

«Δεν κοιτάζω αν είναι για την Ελλάδα ή την Ευρώπη ένα παιχνίδι. Εγώ θέλω να κερδίζει η ομάδα και βάσει αυτού φτιάχνω την ομάδα σε κάθε ματς ξεχωριστά, ώστε να πηγαίνουμε για τη νίκη».

Χαρακτήρισε μάλιστα τελικό κάθε εντός έδρας ματς στη Ευρώπη και εξήγησε το σκεπτικό του. «Για μένα όλα τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και ειδικά τα εντός, είναι τελικοί. Αν κερδίσεις τα ματς στο γήπεδο σου, έχεις 80% πιθανότητες να περάσει στον επόμενο γύρο. Γι’ αυτό και θέλω να κερδίσουμε και τα τρία ματς», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη Σταντάρ, ο Βραζιλιάνος είπε αρχικά πως «είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Έπαιξε καλά με Άρσεναλ και ήταν άτυχη, θα μπορούσε να κερδίσει. Έχουμε δει από βίντεο τα τελευταία έξι ματς, παίζει καλή μπάλα, έχει καλούς παίκτες από τη μέση και μπροστά και είναι συμπαγής σαν ομάδα. Εμείς θα πρέπει να προσέξουμε παρά πολύ», για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Σίγουρα είναι μια καλή ομάδα. Πάντα για μένα η ομάδα που παίζει στην έδρα της πρέπει να πιέσει πολύ. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε να πιέσουμε πολύ και να μη τους δώσουμε χώρους γιατί είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε γκολ».

Τέλος, ο Ζίκο ρωτήθηκε ποιες οι πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού, σε περίπτωση νίκης απέναντι στους Βέλγους, για να απαντήσει: «Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για πιθανότητες, αφού είναι το τρίτο ματς του ομίλου. Φυσικά μια νίκη αυξάνει τις πιθανότητες μας και αναγκάζει τους αντιπάλους να τρέξουν στη συνέχεια για νίκες για να μας περάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: