Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Συνέντευξη Τ. Τσίλντρες

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα "NBAdraft.net":

"Πιστεύω πως οι παίκτες του ΝΒΑ θα αισθάνονται πιο άνετα μετά τη δική μου μεταγραφή στην Ευρώπη, αλλά και μετά από αυτή του Γουέιφερ. Ξέρω πως πολλοί ανησυχούν αναφορικά με τα οικονομικά και το αν θα πάρουν τα χρήματα για τα οποία θα συμφωνήσουν, αλλά εγώ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Βλέπω το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ομάδων θετικά, αφού προσφέρει στους παίκτες μία ακόμη επιλογή και όταν έχεις περισσότερες επιλογές η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη."

Για τους φιλάθλους στην Ευρώπη:
"Οι Ευρωπαίοι φίλαθλοι είναι πολύ πιο παθιασμένοι με το μπάσκετ από ό,τι στις ΗΠΑ. Φωνάζουν και βρίζουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε σημείο που οι αποδοκιμασίες εδώ να μοιάζουν ένα… τίποτα".

Για την προσαρμογή του:
"Ήταν πιο δύσκολο από ό,τι περίμενα να παίξω εδώ. Το παιχνίδι είναι πολύ δυνατό. Ο ρυθμός των αγώνων είναι πολύ πιο αργός, είναι διαφορετικό το στυλ μπάσκετ που παίζεται. Μαθαίνεις να εκτιμάς κάθε στυλ μπάσκετ όταν είσαι εδώ: το ισπανικό, το γαλλικό, το ισραηλινό και το ελληνικό. Είναι διαφορετικά, αλλά μαθαίνεις να τα εκτιμάς".

Για την προοπτική να επεκταθεί το ΝΒΑ στην Ευρώπη:
"Είναι πολύ καλή ιδέα, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε ορισμένες πόλεις, καθώς υπάρχουν λίγα γήπεδα που είναι σε θέση να φιλοξενήσουν ομάδες του ΝΒΑ. Θα κάνει καλό στο μπάσκετ κάτι τέτοιο. Επίσης θα βοηθήσει τους παίκτες τόσο σε αθλητικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύω πως γνωρίζοντας νέες κουλτούρες μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: