Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Άνοιξαν οι προσφορές για τα τηλεοπτικά, φαβορί Alpha-Forthnet

Η διοίκηση της Superleague άνοιξε την Πέμπτη (9/10) τους φακέλους με τις προσφορές για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, που διενεργεί η εταιρία Mondial Marketing A.E. κατ εντολή της Super League για την τριετία 2009-2012, με τα ποσά να φτάνουν ως και τα 150 εκ. ευρώ.
Όσον αφορά την τελική απόφαση της Superleague, θα παρθεί στα τέλη Οκτωβρίου, με την πρόταση των 140 εκ. ευρώ να είναι φυσικά το φαβορί, μέχρι στιγμής
Καταρχάς, πρέπει να πούμε ότι ΑΝΤ1 και ΕΡΤ αποσύρθηκαν από το διαγωνισμό.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για τις προτάσεις που έγιναν, μεγάλο φαβορί αποτελεί το δίδυμο Alpha – Forthnet (εξαγόρασε τη Nova), που προσφέρουν συνολικά 136,5 εκ. ευρώ, την ίδια ώρα που η προσφορά του αντιπάλου δέοντος (On Telecoms – Mega) ανέρχεται στα 126 εκ. ευρώ. Στα τηλεοπτικά δικαιώματα του εξωτερικού φαβορί είναι ο ΑΝΤ1 με προσφορά 2,85 εκατ € , ενώ για την Κύπρο την καλύτερη προσφορά έχει η LUMIERE με 2,5εκατ €. Οι 3 εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προσέφεραν από 200.000 € έκαστη.

Αν σε όλα αυτά, προσθέσουμε τα χρήματα που θα προκύψουν από τα ραδιοφωνικά δικαιώματα, οι φάκελοι των οποίων θα ανοίξουν στις 24 Οκτωβρίου και αναμένεται να έχουν προσφορές μέχρι 6 εκατ €, τότε είναι δεδομένο πως τα 150 εκ. ευρώ, που είχαν θέσει ως αρχικό στόχο οι ιθύνοντες της λίγκας, θα ξεπεραστούν κατά πολύ.

Προσφορές υπέβαλαν στα ακόλουθα πεδία δικαιωμάτων οι:
Α) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
1. ALPHA TV
2. MEGA CHANNEL
3. FORTHNET
4. SKAI
5. ON TELECOMS

B) ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΥ
1. LUMIERE
2. NETMED ΕΛΛΑΣ

Γ) ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
1. ΑΝΤ1
2. SETANTA SPORTS
3. SPORTS COM ΕΠΕ
4. CLEVERBANK
5. IMG SPORT

Δ) ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1. WIND
2. COSMOTE
3. VODAFONE

Δεν υπάρχουν σχόλια: