Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Κόκκινο παντού...

Αυτό το Σαββατοκύριακο κανείς από τους οπαδούς του Θρύλου δεν πρέπει να'χει παράπονο.Παίζουμε στο ποδόσφαιρο με τον Πανθρακικό, στο μπάσκετ με τον Άρη(δυστυχώς κεκλεισμένων των θυρών,άλλη ιστορία πάλι κι αυτήν...) και στο βόλει με την Λαμία.Τρία παιχνίδια που η προοπτική των τριών νικών δεν είναι μακριά,για την ακρίβεια στο χέρι μας είναι!Περισσότερο θα σταθώ στο μπάσκετ και στο πρώτο πραγματικά μεγάλο τεστ της φετινής ομάδας με αντίπαλο τον πάντα υπολογίσιμο Άρη.Ήρθε επιτέλους η ώρα να δούμε όλοι στο παρκέ τι πραγματικά ψάρια πιάνει αυτήν η ομάδα που δημιουργήθηκε φέτος.Άπο την άλλη θα μου πείτε ότι είναι νωρίς ακόμη και συμφωνώ!Μόνο που , όπως έχω ξαναεξηγήσει, φέτος δεν πρέπει να έχουμε καμία απώλεια βαθμών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.Για να σπάσει το απόστημα που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια στο Ελληνικό μπάσκετ,δεν αρκούν μόνο οι προσωπικές επιθέσεις προς τα πρόσωπα που το συντηρούν.Χρειάζεται πενταπλός κόπος και από την πλευρά της ομάδας,μόνοι μας εναντίον όλων τους,να νικάμε συνέχεια και να μπούμε στα πλέι-οφ με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.Από εκεί και μετά ξέρουμε εμείς!Και εάν το ματς με το Αιγάλεω πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το πως αντιμετωπίζονται έκτος έδρας οι λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες,το σημερινό παιχνίδι θα μας δείξει αν η καλύτερη φροντ-λάιν αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη (και με τα χάλια που έχει η Αμερική στην παραγωγή ποιοτικών ψηλών,Θα πω ότι είναι και καλύτερη από αρκετές ομάδες του NBA,και ας χαρακτηριστώ υπερβολικός!!!) μπορεί να ανταπεξέλθει ξεκούραστα στις απαιτήσεις ενός αγώνα με ομάδα του ΤΟΠ-4 της Ελλάδας.Σωμάτικα μπορεί να μην είμαστε εκεί, λόγω τις τιμωρίας, νοητά όμως έχουν όλη την στήριξή μας.Καλή επιτυχία και στα τρία τμήματα του συλλόγου.

Υ.Γ. 1:Τώρα αρχίζει να φαίνεται σιγα-σίγα ποιός ήταν ο πραγμάτικος σκοπός που είχαν ορισμένοι όταν ξεκινούσε να γίνει η Superleague.Δεν λέω, να αυξηθούν τα χρήματα που παίρνουν οι μικρομεσαίες ομάδες για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα,αλλά το πιο εμπορικό κομμάτι του προιόντος που βρίσκεται προς πώληση (φυσικά και εννοώ τον Ολυμπιακό) πρέπει από την πλευρά τους να προσεχθεί ιδιαίτερα.Πάτε να πουλήσετε τηλεοπτικά δικαιώματα χωρίς αυτά του Ολυμπιακού, και θα δείτε πόσο πιάνουν και πόσοι ενδιαφερόμενοι θα υπάρχουν!!!

Υ.Γ. 2:Έχω να κάνω και μια μικρή πρόταση:να δημιουργηθεί ένα μίνι σάλαρι καπ, ωστέ οι ομάδες της λίγκας να πρέπει να δικαιολογούν μέσω αγοράς παικτών και συμβολαίων τα χρήματα που θα παίρνου από την κεντρική διαχείρηση των τηλεοπτικών και των χορηγιών.Αυτό για να μου εξαφανιστούν οι υποψίες πως κάποιοι πρόεδροι περιμένουν την ευκαιρία για να παντελονιάσουν μερικά χρήματα,εις βάρος αυτών που έκαναν( και θα συνεχίζουν να κάνουν...) επενδύσεις στον χώρο.Έτσι, για να δούμε ποιοί πραγματικά νοιάζονται για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Υ.Γ. 3:150 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τηλεοπτικά και χορηγίες είναι ένα καλό ποσο για την Superleague.Ας κοιτάξουν μετά να τα μοιράσουν με σύνεση,και το κυριότερο, αυτά τα χρήματα να μείνουν στον χώρο(ο νοών νοείτο...).

Υ.Γ. 4:Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην πορεία για να μην ανήκουν στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι ο Νέρι Καστίγιο και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.Καλές οι επενδύσεις σε νέο(ξένο) αίμα,άλλα και ο παλιός(στο πρωτάθλημα) είναι αλλιώς!!!

Υ.Γ. 5:Για τον αμυντικό που σας έχω γράψει εδώ και τρείς βδομάδες, θα συνεχίσω τα κουιζάκια!Μην τον δώσω στο πιάτο στους "αποκλειστικούς"!!!

Υ.Γ. 6:Σημειώστε και ότι έχει και εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: