Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Για κοροΐδα ψάχνουν στην Super League

Όπως ήταν μαθηματικά βέβαιο, μετά το σχέδιο της Super League για την ενιαία τηλεοπτική διαχείριση, ο Ολυμπιακός διαχώρισε την θέση του, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω την όλη διαδικασία.
Θα μου πει τώρα κάποιος ότι στην ουσία μετά την εξέλιξη αυτή δεν έχει λόγο ύπαρξης η Super League, αλλά όπως τα έκαναν ας τα γευτούν. Και εξηγούμαι:
Δεν μπορεί κύριοι της Super League να έχετε συμφωνήσει να μειωθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των μεγάλων έτσι ώστε να ωφεληθούν και οι μικρές ομάδες και στο τελικό σχέδιο που παρουσιάζετε να χάνει χρήματα μόνο ο Ολυμπιακός. Πλάκα κάνετε? Ο Ολυμπιακός παίρνει φέτος 6,5 εκατ € τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και σύμφωνα με το σχέδιο θα πάρει αν βγει πρωταθλητής 5,18 εκατ €. Την στιγμή μάλιστα που όπως λέγεται έχει πρόταση άνω των 7-7,5 εκατ. € για το νέο έτος. Αντίστοιχα ο ΠΑΟ έχει συμβόλαιο φέτος 5,5 εκατ € και προβλέπεται να πάρει 4,9 εκατ €. Ενώ η ΑΕΚ προβλέπεται να πάρει 4,63 εκατ € ενώ τώρα είναι άγνωστο το ποσό του τηλεοπτικού της συμβολαίου, αλλά αν θυμηθούμε ότι η συμφωνία της με την Netmed ήταν 7ετής, δεν νομίζω ότι το ποσό θα ξεπερνάει τα 2,5-3 εκατ € το χρόνο. Και πιθανόν το ποσό που λεω να είναι πολύ μεγάλο. Οπότε με την συλλογιστική της Super League ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει ζημία της τάξης του 20%, ο ΠΑΟ ζημιά της τάξης του 11% και η ΑΕΚ κέρδος της τάξεως περίπου του 50% (καθώς είναι άγνωστο το ποσό που παίρνει τώρα). Στην ουσία δηλαδή ο Ολυμπιακός καλείται να χρηματοδοτήσει τους ανταγωνιστές του!!!
Και μάλιστα με την συναίνεση του.
Αν αυτό είναι δίκαιη μοιρασιά που μπορεί να γίνει αποδεκτή, έστω και στο πλαίσιο της αμοιβαίας υποχώρησης, τότε ο Ολυμπιακός έχει άδικο. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο διάτρητο και ηλίθιο σχέδιο από καμία σοβαρή ομάδα στον κόσμο. Και ειδικά από την εμπορικότερη ομάδα της Ελλάδας.
Όσο για αυτά που γράφονται περί αντιδράσεως της Super League ένα έχω να πω.
Ας βάλουν τον Ολυμπιακό να παίζει στις 3 το μεσημέρι του χρόνου όπως λένε ότι σκέφτονται. Εμείς εκεί θα είμαστε και πάλι, με γεμάτο γήπεδο και η τηλεοπτική μετάδοση μας πάλι θα έχει την πρώτη θέση στην τηλεθέαση. Εσείς να δω πότε θα γεμίσετε τα γηπεδάκια σας.
Απλά θα ξεφτιλιστείτε ακόμη περισσότερο και θα βγάλετε όλο το μένος σας απέναντι στον Θρύλο. Ανύπαρκτοι.
Καλή σας ημέρα και χαιρετίσματα στην Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: