Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ήττα που θα βοηθήσει να βγουν συμπεράσματα?

Η χθεσινή ήττα της Εθνικής ομάδας από την Ελβετία, ίσως βοηθήσει τελικά να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Ίσως λέμε, αν και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Όπως δεν έγινε τίποτε όλα αυτά τα χρόνια που είναι προπονητής στην Εθνική ο κ. Ρεχάγκελ. Ο οποίος έχει τρομερά κολλήματα τα οποία δεν μπορεί και δεν θέλει να ξεπεράσει με τίποτα.
Όταν λέμε κολλήματα, το σοβαρότερο από όλα είναι ότι παίκτες που δεν παίζουν στις μεγάλες Ελληνικές ομάδες ή σε ομάδες του εξωτερικού δεν καλούνται στην Εθνική. Τελευταίο παράδειγμα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος παίζοντας στον Άρη δεν κλήθηκε ποτέ στην Εθνική , αλλά μόλις πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό δεν ξαναβγήκε από την βασική ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας. Και όπως είναι φυσικό δεν είναι δυνατόν να προσαρμοστεί κανείς παίκτης από την μια μέρα στην άλλη και να μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του. Έτσι εξηγούνται τα λάθη που κάνει. Το προσπερνάμε αυτό.
Το χειρότερο όλων είναι ότι ο κ. Ρεχάγκελ εξακολουθεί να επιμένει σε συγκεκριμένα πρόσωπα και επιμένει να παίζουν παίκτες σε θέσεις που δεν είναι η φυσική τους. Τρανά παραδείγματα ο Γιανακόπουλος που αν και διέπρεπε σαν δεξί εξτρέμ σε όλη του την καριέρα, στην Εθνική έπαιζε μόνιμα αριστερό εξτρέμ και ο Τοροσίδης ο οποίος είναι κλασικό δεξί μπακ αλλά στην Εθνική παίζει μόνιμα αριστερό μπακ.
Δεν συζητάμε βέβαια για τα αιώνια κολλήματα του με τους ίδιους και τους ίδιους παίκτες. Στο τέλος θα πρέπει να τους βαλσαμώσουμε για να παίζουν αιωνίως στην Εθνική. Το χειρότερο όλων όμως είναι το γεγονός ότι η Εθνική Ελλάδος πλέον είναι προβλέψιμη στον τρόπο παιχνιδιού της. Όλες οι ομάδες ξέρουν πως να μας αντιμετωπίσουν. Και μιλάμε βέβαια για σοβαρές ομάδες και όχι για Λουξεμβούργα, Λετονίες και Μολδαβίες. Αυτές τις κερδίζεις και χωρίς κανέναν σύστημα. Μιλάμε για καλές ομάδες, όπως π.χ. η Ελβετία που ήρθε χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη ξέροντας πως να μας παίξει και φυσικά μας κέρδισε σχετικά άνετα. Όπως έγινε και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου χάσαμε σε όλα τα ματς που παίξαμε. Όσο επιμένει να παίζει το ίδιο προβλέψιμα ο κ. Ρεχάγκελ το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Και να πάμε στο μουντιάλ της Ν. Αφρικής, τι θα κάνουμε δηλαδή, έτσι όπως παίζουμε? Και με ποιους παίκτες θα πάμε? Με τους ίδιους που έπαιξαν και στο Euro 2008. Οπότε.......
Υπάρχει μια παροιμία που λεει ότι στα γέρικα σκυλιά είναι δύσκολο να μάθεις καινούρια κόλπα. Νομίζω ότι κολλάει γάντι και στην Εθνική ομάδα και τον προπονητή της. Καλό θα είναι να πάρουμε κανένα μάθημα από την ήττα από τους Ελβετούς αλλά μάλλον στον βρόντο θα πάει και αυτή, μέχρι την επόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: