Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Γαλαξίας αστέρων ο Ολυμπιακός σε όλα τα σπορ

Φέτος ήρθαν στον Ολυμπιακό σε όλα τα αθλήματα αρκετοί Super Star, που έκαναν αίσθηση όχι μόνο στο Ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι.
Συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο αποκτήθηκε ο βραζιλιάνος Ντιόγο. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπήρχαν στην Βραζιλία. Βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων.
Στο μπάσκετ αποκτήθηκε ο Τζος Τσίλντρες. Εν ενεργεία παίκτης των Αtllanta Hawks και σε ηλικία 25 ετών ο καλύτερος Αμερικάνος που ήρθε ποτέ στην Ευρώπη σε τόσο νεαρή ηλικία. Ακόμη και σήμερα τα μεγάλα Αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα ασχολούνται καθημερινά μαζί του και με τον Ολυμπιακό κατ’ επέκταση.
Στο βόλεϊ ανδρών αποκτήθηκε ο κορυφαίος ακραίος του κόσμου, ο Σέρβος Ιβάν Μίλκοβιτς και ο Αμερικάνος κεντρικός Τομ Χοφ. Δύο τεράστιες μεταγραφές χωρίς αμφιβολία. Ειδικά ο πρώτος είναι η καλύτερη μεταγραφή που έγινε ποτέ από Ελληνικό σύλλογο.
Ενώ και στο βόλεϊ γυναικών ο Ολυμπιακός έκανε το μπαμ με την απόκτηση της Βουλγάρας Ζέτοβα και της Ιταλίδας Μανουέλα Σέκολο. Τεράστιες μεταγραφές χωρίς αμφιβολία. Οι μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ από Ελληνικό σύλλογο επίσης.
Ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους ήδη υπάρχοντες αστέρες. Όπως οι Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Ντουντού, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Λέτο, στο ποδόσφαιρο, Γκριρ, Βούισιτς, Χαλπερίν, Ερτσεγκ, Τεόντοσιτς στο μπάσκετ, Νίκιτς, Κομάντινα, Πέτκοβιτς, στο πόλο ανδρών.
Και αναφέρω μόνο τους ξένους παίκτες και όχι τους Έλληνες.
Έτσι λοιπόν φέτος στις ομάδες του Ολυμπιακού όλων των αθλημάτων αγωνίζονται παίκτες και παίκτριες παγκοσμίου φήμης και αξίας.
Γαλαξίας αστέρων έχει γίνει πια ο Ολυμπιακός σαν σύλλογος στο σύνολό του.
Θα πρέπει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γι’ αυτό. Και βέβαια μεγαλώνει και η φήμη και το πρεστίζ του συλλόγου στο εξωτερικό με τέτοιες κινήσεις. Ελπίζω στο μέλλον να δούμε ακόμη μεγαλύτερα αστέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: