Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Ολυμπιακός-Μπενφίκα 5-1, Διαστημικός ο Θρύλος


ΕΤΣΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
Αυτό το σύνθημα συνοψίζει όλα όσα είδαμε χθές το βράδυ στο Σταδιο Καραϊσκάκη. Είδαμε έναν Ολυμπιακό ισοπεδωτικό απέναντι στην φημισμένη Μπενφίκα (των 2 κυπέλλων πρωταθλητριών , για να μην ξεχνιόμαστε), που κατάφερε να την κάνει να μοιάζει με μικρή ομαδούλα. Και τελικά την διέσυρε μόνο με 5-1. Και λέω μόνο γιατί μετά από το
65' σταμάτησε να ασχολείται με το παιχνίδι σεβόμενος την μεγάλη του αντίπαλο. και μάλλον καλά έκανε κατά την γνώμη μου. Αλλά μέχρι εκείνο το σημείο παρέδωσε μαθήματα επιθετικου ποδοσφαίρου και χόρτασε τον κόσμο του με μπάλλα. Ειλικρινά δεν είχα όρεξη να πανυγηρίσω τα γκολ με την μπάλλα που είδα σήμερα. Χόρτασα.
Τι να πρωτοπούμε. Ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο έπαιξε σήμερα ο Ολυμπιακός. Ενα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην Ευρωπαϊκή του διαδρομή. Ισως το δεύτερο καλύτερο μετά από το παιχνίδι με την Μπάγερν Λεβερκούζεν (6-2). Ισως να είναι και το καλυτερό του. Με έναν Μπελούτσι να κεντάει μέσα στο γήπεδο, με έναν Ντιόγο να σκοράρει ανελιπώς, με έναν Γκαλέτι να είναι ο άρχοντας την δεξιάς πλευράς, με έναν Πάντο που πήρε την ταυτότητα και του Ρέγιες, με έναν Πατσατζόγλου άρχοντα της μεσαίας γραμμής, με έναν Νικοπολίδη κέρβερο όποτε χρειάστηκε. Και με ένα αμυντικό δίδυμο (Αντζας-Παπαδόπουλος) απροσπέλαστο στην κυριολεξία.
Ακριβώς έτσι ονειρεύονται τον Ολυμπιακό όλοι οι φίλοι του σε όλα τα μέρη της γής.
Ευχαριστούμε για το θέαμα που μας χαρίσατε. Ακριβώς έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Οπως ακριβώς τα γράφαμε πριν την έναρξη του ματς.
Για την ιστορία τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Ντιόγο (2), Γκαλέτι, Μπελούτσι και Πατσατζόγλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (59' Λέτο), Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι (76' Όσκαρ), Ντιόγκο (69' Κοβάτσεβιτς).

Μπενφίκα (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Κιμ, Ρέγες, Περέιρα, Αμορίμ (59' Μπαλμπόα), Μπίνια, Νούνο Γκόμες (56' Ουρέτα), Νταβίντ Λουΐζ, Ριμπέιρο, Γεμπντά (76' Μάρτινς), Σίντνεϊ, Σουάζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: