Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Συνέντευξη Νικοπολίδη στην ΝΕΤ

Αρκετοί θεωρούν πως το πρωτάθλημα έχει ήδη κριθεί! Ισχύει κάτι τέτοιο;
Θα 'ταν τρελό να πούμε κάτι τέτοιο από τώρα. Παραδέχομαι ότι έχουμε ένα προβάδισμα, όμως δεν πήραμε σε καμία περίπτωση τον τίτλο!

Ποιόν αντίπαλο υπολογίζεις περισσότερο;
Πιστεύω ότι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι ακόμα οι κυριότεροι αντίπαλοι. Θα παίξουν και καλύτερο ποδόσφαιρο και θα πάρουν τις νίκες που χρειάζονται για να μας πιέσουν και να μας πλησιάσουν.

Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του Ολυμπιακού φέτος;
Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, η εμπειρία και ο τρόπος που αντιδρούν οι ποδοσφαιριστές του όταν οι ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, δίνουν πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό.
Είναι στοιχεία που δίνουν το ψυχολογικό πλεονέκτημα...

Ποιος είναι ο ρόλος που παίζουν στο ποδόσφαιρο η προσωπικότητα και η ποιότητα;
Όλα παίζουν ρόλο! Ειδικά όταν οι εμφανίσεις δεν είναι αυτές που όλοι περιμένουν. Η προσωπικότητα κάθε παίκτη βοηθάει να επανέλθει η ηρεμία και οι νίκες.

Ποια στοιχεία του παιχνιδιού της ομάδας χρήζουν βελτίωσης;
Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ διέκρινα μια φύσει επιθετική ομάδα. Αυτό ποτέ δεν άλλαξε! Ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο ο οποίος είναι πετυχημένος. Επίθεση!

Περίμενες μια τέτοια εικόνα στον όμιλο;
Όχι! Περίμενα τη Μπενφίκα να είναι το απόλυτο αφεντικό! Περιμένω μια αμφίρροπη μάχη μέχρι το τέλος… Τίποτα δεν έχει κριθεί.

Ο αποκλεισμός από την Ανόρθωση σας "ξενερώνει" ή σας διδάσκει κάτι;
Από κάθε αποτυχία διδάσκεσαι κάτι. Κάθε Τετάρτη βλέπω το Τσάμπιονς Λιγκ και ομολογώ ότι με πειράζει που δε βρίσκομαι εκεί! Θα ήθελα να συμμετέχω… Είναι όμως πολύ σημαντικό να προβληματίζεσαι και να μην επαναλαμβάνεις τα λάθη σου.

Δέχεσαι ένα γκολ σε κάθε 100 προσπάθειες αντιπάλου φέτος! Τι λέει αυτό για την κατάστασή που βρίσκεσαι;
Το συμπέρασμα είναι πως ο Ολυμπιακός αμύνεται και επιτίθεται πολύ καλά. Άμυνα δεν κάνω μόνος μου! Όλα τα έχουμε κερδίσει μαζί. Αμυνόμαστε σωστά. Προσπαθούμε να ανατρέψουμε τη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η παράδοση είναι κακή. Έχουμε εντοπίσει τα λάθη μας και μπορούμε να τα διορθώσουμε άμεσα…

Έχεις μιλήσει με τη διοίκηση για το καινούργιο σου συμβόλαιο;
Δε χρειάζεται να γίνουν συζητήσεις! Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Αν εγώ είμαι υγιής και ο σύλλογος είναι ευχαριστημένος από τον Αντώνη, τότε σίγουρα θα συνεχίσουμε μαζί! Δεν είναι κάτι που μας βιάζει. Άλλα πράγματα μας απασχολούν τώρα!

Ποιος θα μπορούσε να σε διαδεχθεί στον Ολυμπιακό;
Οι τερματοφύλακες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες μπορούν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό. Σημαντικό το να παίζεις σε μεγάλο σύλλογο. Πρέπει να έχεις βιώσει την πίεση… Δε θέλω να πω ονόματα για να μην αδικήσω κάποιον. Είναι σημαντικά τα στοιχεία που περιέγραψα πριν…

Ποια ομάδα υποστηρίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ;
Τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Παίζει καλή μπάλα, διαθέτει ποιοτικούς παίκτες και μπορεί να κατακτήσει και πάλι το τρόπαιο! Υπάρχουν και νέες, θρασείς ομάδες που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους μεγάλους. Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία μπορούν να φτάσουν ως τον τελικό! Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ μου αρέσουν πολύ.

Τερματοφύλακας που σου αρέσει;
Φαν ντε Σάαρ! Πολύ σταθερός τα τελευταία χρόνια. Στην κορυφή!

Ποδοσφαιριστής τον οποίο ξεχωρίζεις στη διοργάνωση;
Ντελ Πιέρο! Εντυπωσιακός στον πρώτο γύρο. Όχι μόνο λόγω των γκολ. Είναι ο καλύτερος!

Προπονητής;
Ο Μουρίνιο! Εγωιστής, έχει θράσος, πιστεύει στον εαυτό του!

Το πιο καυτό γήπεδο στο οποίο έχεις αγωνιστεί;
Το Μπερναμπέου! Μου αρέσει πολύ. Είναι ξεχωριστή εμπειρία. Στο "Όλντ Τράφορντ" όμως, έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές! (γελάει).

Σπουδαιότερο παιχνίδι στην καριέρα σου;
Ο τελικός με την Πορτογαλία στο «Ντα Λουζ»!

Αν ήσουν πρόεδρος θα κρατούσες τους παίκτες του Ολυμπιακού των οποίων τα συμβόλαια λήγουν;
Δεν απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις. Σίγουρα όμως υπάρχουν παίκτες οι οποίοι αν έχουν τη διάθεση, μπορούν να βοηθήσουν, Αν ήμουν πρόεδρος θα κρατούσα αυτά τα παιδιά στο αγωνιστικό κομμάτι. Γνωρίζουν την ψυχολογία του αθλητή και το πως η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει.

Είναι τυχαίο το ότι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες στηρίζονται σε μεγάλης ηλικίας παίκτες;
Όχι βέβαια! Αυτοί οι παίκτες ξέρουν τι χρειάζεται για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο. Είναι απαραίτητοι! Έχουν εμπειρία και γνώση την οποία μεταφέρουν στους νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: