Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα....

Στο σημερινό ματς με την Μπενφίκα, παίζεται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Ολυμπιακού στην συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Με δεδομένο ότι η Μπενφίκα έχει σε 2 ματς 1 μόλις βαθμό, τότε σήμερα παρουσιάζεται η ευκαιρία να βγάλει εκτός μια μεγάλη αντίπαλο του από το παιχνίδι της πρόκρισης. Το ζητούμενο λοιπόν είναι σήμερα μόνο η νίκη. Κερδίζουμε το ματς και μένουν ακόμη ένα ματς με την Χέρτα εντός έδρας και με την Μέταλιστ στην Ουκρανία. Κανονικά θα πρέπει να κερδίσει και τα υπόλοιπα 2 ματς ο Ολυμπιακός, αν σέβεται λίγο τον εαυτό του. Σήμερα πάντως κανένα άλλο αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό των παικτών και του προπονητή μας. Μόνο η νίκη.
Οι μεγάλες ομάδες αποδεικνύουν ότι είναι μεγάλες σε όλα τα ματς. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η Μπενφίκα με τις απουσίες της σήμερα, θα πάρει βαθμό ή βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Δεν επιτρέπεται. Εντάξει και αυτή καίγεται για το ματς αλλά ......
Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να συνεχίσει την πορεία της στην Ευρώπη. Η περσινή χρονιά άφησε πολλές υποσχέσεις, οι οποίες πήγαν περίπατο από τον Αύγουστο κιόλας. Οπότε μας μένει το ΟΥΕΦΑ. Δεν το απαξιώνω. Ίσα ίσα.
Εκεί πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες διάκρισης για κάθε καλή Ελληνική ομάδα. Και εκεί περιμένω από τον Ολυμπιακό να προχωρήσει αρκετά στον θεσμό φέτος.
Εγώ προσωπικά δεν θα είμαι ικανοποιημένος εάν δεν φτάσει μέχρι τους 8 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. (Εκτός πια και αν σε μελλοντικές κληρώσεις μας πέσουν τίποτε αχτύπητες ομάδες).
Η έστω αν αποκλειστεί νωρίτερα τουλάχιστον να το έχει παλέψει και να αποκλειστεί από ατυχία και με ψηλά το κεφάλι.
Πάντως επαναλαμβάνω ότι σήμερα η νίκη είναι επιβεβλημένη. Σε άλλη περίπτωση το πράγμα περιπλέκεται και ζορίζει αφάνταστα. Γιατί ακολουθούν δύσκολα ματς (και λόγω συνθηκών), τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη και οι τραυματίες αντί να μειώνονται αυξάνονται. Ενώ όπως καταλαβαίνω αν θέλουμε να δούμε μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας το χειμώνα θα πρέπει να προχωρήσουμε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Αλλιώς........πάμε όπως είμαστε και ο Θεός βοηθός μέχρι το καλοκαίρι.

Αν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να φέρεσαι και σαν μεγάλη ομάδα.

Περιμένω τις αποδείξεις σήμερα το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: