Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

KAE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Την τάξη θα τη βάλει ο Ολυμπιακός»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ:

«Η διοίκηση του Ολυμπιακού προσπαθεί με όλες της, τις δυνάμεις να προφυλάξει το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτό μας το δρόμο θα έχουμε κι άλλους συνοδοιπόρους και επιτέλους θα μπει ένα τέλος σε όσα στραβά ταλαιπωρούν το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς, την Κυριακή το βράδυ, ήμασταν και πάλι, στο ίδιο έργο θεατές. Στο έργο που παίζεται εδώ και πολλά χρόνια με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αυτή τη φορά είχαμε πρόοδο γιατί κανείς δεν πυροβόλησε τους παίκτες και τα μέλη της ομάδας μας.

Θέλουμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγνώμη όμως, γιατί τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού έβαζαν επίτηδες το κεφάλι τους στην πορεία των κάθε λογής αντικειμένων που έπεφταν στο γήπεδο και που ήταν απόρροια των δικών μας προκλήσεων. Το ακούσαμε κι αυτό. Μήπως την επόμενη φορά θα πρέπει να ζωγραφίζουμε κι ένα στόχο στα κεφάλια των αθλητών μας για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα οι υπέροχοι οπαδοί σας; Μήπως να ζητήσουμε συγνώμη, γιατί οι οπαδοί σας δεν επέτρεψαν να γίνει η παρουσίαση της ομάδας μας; Ποιος δε σεβάστηκε ποιον;

Εμείς φταίμε που το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δεκάλεπτη καθυστέρηση για να καθαριστούν οι καφέδες, τα νερά, τα αναψυκτικά, οι κονσέρβες, οι φωτογραφικές μηχανές, οι βίδες που... γλίστρησαν από τα χέρια των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Αλήθεια όμως τι θα λέγατε σήμερα, αν το αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο που χτύπησε στο πρόσωπο τον υπεύθυνο ασφαλείας της ομάδας μας Γιώργο Μαντζάνα, τον χτυπούσε στο μάτι και του προκαλούσε μόνιμη ζημιά. Δεν χρειάζεται να μας απαντήσετε: «Ευχαριστούμε τον υπέροχο κόσμο του Παναθηναϊκού», θα λέγατε και πάλι, όπως είχατε πει και μετά τις επιθέσεις με τα αεροβόλα πριν από τρία χρόνια. Ή μήπως δεν θυμάστε;

Τι θα λέγατε αν τα μπουκάλια που χτύπησαν στο κεφάλι τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Θοδωρή Παπαλουκά προκαλούσαν τον τραυματισμό τους; Μάλλον θα έχετε ξεχάσει ότι για ένα μπουκάλι ο Ολυμπιακός έχασε δυο χρόνιες το 2002. Ποιος είχε πετάξει το μπουκάλι στους φιλάθλους του Ολυμπιακού το θυμάστε; Ποιος καθόταν τότε στον πάγκο της ομάδας σας; Δεν θυμόμαστε να ειπώθηκε κάτι περί πρόκλησης.
Δεν αποδεχόμαστε τη λογική που ορίζει ότι πρέπει να παίζουμε καλά για να δικαιούμαστε να ομιλούμε, ότι επειδή η αγωνιστική εικόνα της ομάδας μας ήταν κακή στο συγκεκριμένο παιχνίδι νομιμοποιείται ο χουλιγκανισμός.

Πως μπορεί το μπάσκετ να βρει το δρόμο του με τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες ενθαρρύνονται από τις διοικήσεις, επιβραβεύονται από προπονητές και παίκτες, περνάνε απαρατήρητες από τους διαιτητές, κομισάριους, ΔΕΑΒ και μένουν ατιμώρητες από την αθλητική δικαιοσύνη; Πως μπορεί να μπει ένα τέλος; Πως περιμένετε να σταματήσει η βία στα γήπεδα;

Εμείς, παρακαλούμε τους φιλάθλους μας να μην ακολουθήσουν τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές. Επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη και θα τη βάλει ο Ολυμπιακός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: