Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Συνέπειες της έλλειψης προγραμματισμού…

Περάσαν μόλις 10 αγωνιστικές.Το 1/3 του πρωταθλήματος δηλαδή.Τα αποτελέσματα,αποκαρδιωτικά.ΑΕΚ, Ηρακλής,Αστέρας Τρίπολης,Πανιώνιος,ΟΦΗ, Πανσερραικός εχουν ήδη αντικαταστήσει τον προπονητή που ‘έκτισε’ την ομάδα το καλοκαίρι,ενώ σε Άρη,Θρασύβουλο και Λεβαδειακό οι προπονητές βρίσκονται σε διαρκή κρίση και φλερτάρουν με την έξοδο κάθε αγωνιστική.Μιλάμε κοινώς για ανακατατάξεις σε πάνω από τις μισές ομάδες της Super League.Τόσες που σε κάνουν και αναρωτιέσαι:Που πήγε ο προγραμματισμός που έγινε το καλοκαίρι;

Δεν χρειάζονται πολλά για να καταλάβουμε όλοι την απάντηση.Ποιός προγραμματισμός; Διοικήσεις που βασίζονται οικονομικά στις ορέξεις του κάθε ‘λεφτά’-προέδρου και στο τι όρεξη έχει να χάσει τα ωραία του λεφτουδάκια,γιατί για επένδυση ώστε να τα πάρει πίσω ούτε λόγος,και στα κολλητηλίκια του με μάνατζερ,προπονητές και κάθε είδους ανθρώπων με καθαρά επαγγελματική σχέση με τον χώρο.Πραγματικά πιστεύω οτί πλέον μόνο ο όρος ‘επαγγελματίας πρόεδρος’ μπορεί να περιγράψει την πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονται στην κεφαλή ορισμένων ΠΑΕ.

Αλλά και από την άλλη δεν μπορώ παρά να έχω σοβαρές αμφιβολίες για τις ποδοσφαιρικές γνώσεις αρκετών προπονητών που καλούνται να φτιάξουν μία ομάδα.Για απαντήστε μου εσείς,με το μυαλό που όλοι διαθέτουμε,αλλά κι εγώ από την άλλη πλευρά:πείτε ότι σας καλούν καλοκαίρι για προπονητή σε ομάδα της Α’ Εθνικής.Δεν θα ζητήσετε να δείτε το υπάρχον υλικό της ομάδας,ώστε να αποφασίσετε ποιοι σας κάνουν;Δεν θα θεωρήσετε αυτονόητο ότι θα σας ζητήσουν από την διοίκηση να τους πείτε ποιοι ποδοσφαιριστές θα ανανεώσουν με την ομάδα και ποιοι θα αποδεσμευτούν;Δεν θα ενημερωθείτε για τα διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν για μεταγραφές;Δεν θα προτείνετε μεταγραφικούς στόχους ώστε η διοίκηση να πρόσπαθήσει να τους κλείσει;Δεν θα μαζέψετε την ομάδα στην προετοιμασία για να μάθετε στους παίκτες τα συστήματα και τους αυτοματισμούς που θέλετε να περάσετε στο παιχνίδι της ομάδας;Ε,μόνο αυτά δεν φαίνεται ότι γίνονται!Σαν να υπάρχουν ‘αόρατες’ συμφωνίες μεταξύ προέδρων - προπονητών το καλοκαίρι ώστε να κάνει ο καθένας τα δικά του.Δυστυχώς όμως,έτσι προκοπή δεν γίνεται.Γι’ αυτό εμάς σαν φιλάθλους θα μας φταίει πάντα η διαιτησία,οι επόπτες, ο κακός αγωνιστικός χώρος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ(;) και ότι άλλο μας σέρβίρουν τα ‘παπαγαλάκια’ τους σαν πιθανή αιτία ήττας της ‘ομαδάρας’ μας.Ας ξυπνήσουμε λοιπόν και ας απαιτήσουμε!Αν δεν μας βλέπουν στα γήπεδα και στις καφετέριες, ίσως σκεφτούν να αλλάξουν κάτι.Ίσως να είναι καλύτερα για όλους μας έτσι!Σκεφτείτε το!

Υ.Γ. 1:Η μία ‘πληγή’ πάει να κλείσει τον Ιανουάριο.Η άλλη πότε;Όταν τα έγραφα από τον Σεπτέμβριο…

Υ.Γ. 2:Εννοείται ότι περιμένουμε από τον προπονητή μας να προτείνει κατάλληλους παίκτες για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν ενόψει της επόμενης μεταγραφικής περιόδου.Σε ποιόν πλανήτη ζω;!

Υ.Γ. 3:Μετά από την ‘αόρατη’ διοίκηση, την ‘αόρατη’ ομάδα στο γήπεδο και την ‘αόρατη’ πορεία στις διοργανώσεις που αγωνίζονται,απέκτησαν (συγχαρητήρια!)και τον ‘αόρατο’ προπονητή!Καλά ξεμπερδέματα!

Υ.Γ. 4:Άντε τώρα να είσαι παίκτης,να σου λένε ότι πρέπει να ‘ξεσκιστείς’ στο γήπεδο για να αποδείξεις ότι αξίζεις,να το κάνεις τελικά, και να παίρνει όλη την δόξα ο ‘κορυφαίος’!!!

Υ.Γ. 5:Έφτυσε ο Διαμαντίδης αντίπαλο συνάδελφο του μέσα στο γήπεδο και αποβλήθηκε;Και περιμένετε να τιμωρηθεί;Και περιμένετε το συνδικαλιστικό όργανό των καλαθοσφαιριστών να βγάλει ανακοίνωση;Δεν γίνονται αυτά,μην περιμένετε άδικά!

Υ.Γ. 6:Πάντως,είναι η ευκαιρία μας την Κυριακή.Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε σε χειρότερη κατάσταση τον Λαγό. Μας φοβούνται!!!Πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε,και με νίκη τους ρίχνουμε για τα καλά στο καναβάτσο.Πάμε!!!

Υ.Γ. 7:Bye!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: