Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Συνέντευξη Βαλβέρδε

Στην καθιερωμέμη συνέντευξη πριν από τον αγώνα της Πέμπτης ο Ερνέστο Βαλβέρδε είπε τα ακόλουθα:

"Έχουμε πίεση, το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και καθοριστικό γιατί η ομάδα που θα χάσει θα πλησιάσει προς τον αποκλεισμό. Η αλήθεια είναι ό,τι έχουμε την πίεση. Η πίεση υπάρχει για εμάς, υπάρχει και για την Μπενφίκα και μπορούμε να την διαχειριστούμε γιατί παίζουμε εντός έδρας και θα έχουμε την υποστήριξη του κόσμου μας», υποστήριξε ο Βαλβέρδε, που στην ερώτηση αν αντιμετωπίζει το ματς ως τελικό, σχολίασε:

«Όχι, παρόλο που αναγνωρίζουμε τη σημασία του, δεν είναι τόσο πολύ καθοριστικό. Εμείς θα έχουμε ακόμη δύο ματς και η Μπενφίκα ένα. Όποιος χάσει θα είναι σίγουρα σε πιο δύσκολη θέση, αλλά εμείς θα έχουμε δεύτερη ευκαιρία».
«Βρισκόμαστε σε καλή στιγμή αγωνιστικά, το ίδιο και η Μπενφίκα. Τα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Όπως είμαστε κι εμείς σε καλή στιγμή έτσι είναι και η Μπενφίκα. Όπως και να έχει, είναι μία τελείως διαφορετική διοργάνωση, δεν είναι ούτε ελληνικό ούτε πορτογαλικό πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε και οι δύο ομάδες να παίξουμε καλά», είπε, για να προσθέσει:

«Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να προέρχεται από μία μεγάλη νίκη όπως αυτή επί του Ηρακλή, γιατί είμαστε καλύτερα ψυχολογικά. Είναι αρκετό, για να μας βοηθήσει, ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Αναφορικά με τις απουσίες των Πορτογάλων και δη των Λουιζάο και Αϊμάρ, τόνισε: «Έχει ελλείψεις η Μπενφίκα, έχουμε, όμως κι εμείς. Πιστεύουμε ότι δεν θα της λείψουν τόσο πολύ. Έχει και άλλους καλούς παίκτες, όπως ο Ρέγες και ο Σουάσο. Η δύναμή της είναι η συλλογική της προσπάθεια».
«Θα είναι ένας αγώνας που θα υπάρχει πολύ κούραση. Η Μπενφίκα παίζει πολύ καλή οργανωμένη άμυνα και καλά τις αντεπιθέσεις με Ρέγες, Σουάσο κι έχοντας τον Νούνο Γκόμεζ. Θα είναι πιστεύω ένα παιχνίδι κλειστό, όχι τόσο ανοιχτό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: