Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Λόγος και αντίλογος

Παπαλουκάς: "Χαρούμενος που επέστρεψα"
Μετά το τέλος του αγώνα ο Θοδωρής Παπαλουκάς ειρωνευόμενος ανέφερε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που παίξαμε σε τέτοια ατμόσφαιρα".
"Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα καλά και βοήθησα την ομάδα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίξαμε σε τέτοια ατμόσφαιρα που προάγει το άθλημα. Έπρεπε να είχα γυρίσει νωρίτερα στην Ελλάδα", ανέφερε ο Παπαλουκάς και συνέχισε: "Αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να διαφημιστούν στο εξωτερικό γιατί παίζουν πολύ καλοί παίκτες".

Αυτά ήταν τα λόγια του διεθνή γκαρντ που ενοχλήθηκε από την ατμόσφαιρα και στη συνέχεια τόνισε ότι δεν μιλάει μόνο για το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ αλλά ανεξαρτήτως γηπέδου.

Το δικό μου σχόλιο είναι ότι θα ήθελα να μην ασχολείται με τους κάφρους της εξέδρας και να έπαιζε μπάσκετ. Και αν δεν του άρεσε η κατάσταση ας μην γυρνούσε στην Ελλάδα. Επαγγελματίας παίκτης είναι, ο πλέον ακριβοπληρωμένος Έλληνας παίκτης είναι και θα περίμενα από αυτόν να παίξει καλά και να είναι ο ηγέτης της ομάδας. Ας αφήσει λοιπόν τις δηλώσεις και ας παίξει μπάσκετ γιατί για την ώρα είναι μέτριος έως κακός στα περισσότερα ματς. Όταν έτυχε υποδοχής μεσσία το καλοκαίρι από τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοιες δηλώσεις ούτε για αστείο.

Ο Τζος Τσίλντρες από την πλευρά του υποστήριξε: "Είναι χαζό να σταματάει το παιχνίδι. Εμείς κοιτάμε μπροστά. Η ατμόσφαιρα δεν έχει να κάνει με την εμφάνισή μας. Βρήκαν τις αδυναμίες μας και μας χτύπησαν και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα στην τακτική μας. Μπορώ να παίξω καλύτερα όπως και όλη η ομάδα. Πρέπει να διορθωθούμε για το επόμενο παιχνίδι".

Το δικό μου σχόλιο είναι ότι ακόμη περιμένω να διαπιστώσω το αν και κατά πόσο τελικά άξιζε να πληρωθεί με 20 εκατ ένας παίκτης σαν τον Τσίλντρες, όπως έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο άρθρο. Για την ώρα δεν τα δικαιολογεί πάντως ούτε στο ελάχιστο τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Όταν δεν έχεις την ευχέρεια να βάλεις καλάθι με σουτ ούτε από τα 3-4 μέτρα τότε.......?

Γιαννάκης: "Συγνώμη από τους φιλάθλους μας"
"Ζητάω συγνώμη από τους φιλάθλους μας γιατί δεν είχαμε τη συγκέντρωση που θα έπρεπε. Κάναμε πολλά παιδαριώδη λάθη. Μία ομάδα που παίζει στην έδρα της όπως ο Παναθηναϊκός τα εκμεταλλεύθηκε και πήρε το παιχνίδι. Αν δει κάποιος το ματς θα καταλάβει πόσα καλάθια φάγαμε λόγω λαθών. Θα μάθουμε από αυτό το ματς ώστε στη συνέχεια να είμαστε έτοιμοι. Κανένα Πρωτάθλημα δεν τελειώνει τον Νοέμβριο".
"Το ψυχολογικό έχει να κάνει με το πόσο υπομονετικός είσαι. Εμείς κάναμε λάθη που δεν ήταν φυσιολογικά και αυτό δημιούργησε μεγαλύτερη νευρικότητα. Όταν μάθουμε τα λάθη μας θα παρουσιαστούμε καλύτεροι".
"Ο Σοφοκλής είναι ένα παιδί που πρέπει να επανέλθει στην κατάσταση που θέλουμε. Προσπαθεί πολύ αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος για να παίζει σε συνεχόμενο ρυθμό".

Το δικό μου σχόλιο είναι ότι δεν φτάνουν οι συγνώμες πια. Η ομάδα παρουσίασε εικόνα διάλυσης, παιδική χαρά στην καλύτερη περίπτωση. Δικαιολογίες δεν δέχομαι άλλες. Όταν έχεις στα χέρια σου μια ομάδα 35 εκατ € πρέπει να παρουσιάζεις έργο. Όχι αυτά τα χάλια που είδαμε χθες. Και δεν είναι μόνο χθες. Τα είδαμε και με την ΑΕΚ με την Τσιμπόνα και με άλλες ομάδες φέτος. Όσο για τον Σοφοκλή αν δεν μπορεί να παίζει ολόκληρο αγώνα μετά από 2 χρόνια ειδικής μεταχείρισης τότε είναι καλύτερα να τον αφήσετε ελεύθερο και να πάρετε έναν κανονικό παίκτη για να παίζει ολόκληρο τον αγώνα. Ας έβαζες τον Βουγιούκα να παίξει. Δική σου επιλογή ήταν. Ακόμη και ο απίθανος ο Γκέρσον κόντραρε περισσότερο τον ΠΑΟ όσο ήταν προπονητής στον Ολυμπιακό.

Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Μπορεί να ήμουν λίγο παραπάνω καυστικός αλλά είχα πολλές προσδοκίες για την φετινή ομάδα οι οποίες δεν επαληθεύονται για την ώρα τουλάχιστον. Μπορεί να μην ήρθε η καταστροφή με μια ήττα αλλά η γενική εικόνα της ομάδας μας ήταν το λιγότερο απογοητευτική και δεν μου άφησε πολλές ελπίδες ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟ ούτε και φέτος.
Ελπίζω να με διαψεύσουν στο μέλλον οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας μας και ο προπονητής μας. Κανένας πάντως δεν είναι στο απυρόβλητο και κανείς δεν είναι θεός στα μάτια μου.
Όλοι είναι αναλώσιμοι.
Όχι τουλάχιστον πριν μου το αποδείξει κάποιος ότι μπορεί να είναι και να αξίζει τέτοιας μεταχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: