Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Αν δεν αλλάξουμε ριζικά, δεν πάμε πουθενά

Τα είδατε τα χάλια μας χθες το βράδυ. Κι δυστυχώς δεν τα είδαμε πρώτη φορά. Τα είδαμε και στα 4 παιχνίδια των προκριματικών όσο και στο φιλικό με την Τότεναμ στην Αγγλία.
Και τι είδαμε? Μια ομάδα που παίζει τόσο αμυντικά που πολλές φορές θυμίζει κατενάτσιο. Η φιλοσοφία που έχει προσπαθήσει να δώσει στην ομάδα ο προπονητής είναι αμιγώς αμυντική. Σε σημείο εκνευριστικό για τον κόσμο. Σε όλα τα ματς μέχρι τώρα έχει παίξει με 3 αμυντικούς μέσους και με 1 μόνο επιθετικό. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να παράγει φάσεις και ο επιθετικός να μένει ξεκρέμαστος στα 90 λεπτά του αγώνα, βολοδέρνοντας εδώ και εκεί μήπως πάρει την μπάλα κατά τύχη. Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ούτε ένα επιθετικό σύστημα , ούτε μια φορά να υπάρχει οργανωμένη επίθεση. Σκορποχώρι διαρκώς. Ο προπονητής δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει θέση στον Ντουντού (τον περσυνό Mvp) , ενώ κάποιοι παίκτες δείχνουν εκτός κλίματος για την ώρα. (βλέπε Γκαλέτι-Μαρέσκα). Αποδεικνύεται νομίζω ότι δεν έπρεπε να φύγει ο Μπελούτσι από την ομάδα. Ήταν ο μοναδικός που είχε μια αξιοπρεπή πάσα και μάρκαρε την αντίπαλη άμυνα. Τώρα αυτό δεν υπάρχει. Αλήθεια τώρα που τραυματίστηκε ο Γκαλέτι ποιος θα παίξει, που δεν υπάρχει καν ούτε αριστερό χαφ? Θα παίζει ο Ζαϊρί και στις 2 θέσεις?
Εκτός από όλα αυτά έρχονται να προστεθούν επίσης και κάποια πειράματα του Κετσπάγια, που γίνονται με στόχο να μας παρουσιάσει σαν αριστερά χαφ παίκτες οι οποίοι δεν μπορούν να παίξουν εκεί ή είναι πολύ λίγοι γενικά. Λανθασμένη είναι η προσπαθεί επίσης να καθιερώσει τον Κ. Παπαδόπουλο σαν αμυντικό χαφ, εξαιτίας της έλλειψης του Στολτίδη, με κίνδυνο να κάψει τον πιτσιρικά, ο οποίος νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας αυτήν την στιγμή, αν λάβουμε υπόψη και την ηλικία του. ΟΙ μικρός είναι εξαιρετικός σαν κεντρικός αμυντικός. Μην του αλλάζετε θέση γιατί θα τον χάσουμε και αυτόν όπως τόσους άλλους. Μην εγκληματείτε άλλο. Μην τον βάζετε στόπερ μπροστά από τα στόπερ. Έλεος!!
Χθες είδαμε και τον Γκαλίτσιο δεξί χαφ!!! Άντε να δούμε τι άλλο θα δούμε με αυτόν τον προπονητή. Ας είχε στην αποστολή τον Οσκαρ που παίζει εκεί.
Και φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθώ ξανά στην διοίκηση. Αυτή έχει ήδη εγκληματήσει εις βάρος της ομάδας με τις μεταγραφές που δεν έκανε φέτος. Τώρα και να τις κάνει θα είναι σχετικά αργά. Όποιος και να έρθει τώρα θα χρειάζεται τουλάχιστον 1 μήνα προσαρμογής. Και δυστυχώς αυτός ο μήνας είναι ο πλέον κρίσιμος. Γιατί σε αυτόν υπάρχουν τα 4 πρώτα ματς του πρωταθλήματος με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λάρισα εκτός και 2 ματς των ομίλων του Champions League. Με άλλα λόγια σε αυτόν τον μήνα μπορεί να έχεις χάσει ήδη το πρωτάθλημα και να έχεις ξεφτιλιστεί στην Ευρώπη.
Και λέω να έχεις χάσει το πρωτάθλημα με την προοπτική ας πούμε να έχεις 3 ισοπαλίες στην καλύτερη περίπτωση και 1 νίκη. (Το οποίο είναι πολύ πιθανό σενάριο). Δηλαδή θα έχεις μείνει πίσω 6 βαθμούς από την 4η αγωνιστική. Και μετά άντε να τους κυνηγάς.
Αυτά στην Ελλάδα όπως όλοι ξέρουμε δεν γίνονται.
Και για να λέμε και αλήθειες ο πολυμετωπικός φέτος έχει καλή ομάδα. Μπορεί να αποκλείστηκε αλλά στα περισσότερα ματς έχει δείξει στοιχεία καλής ομάδας. Και γενικά από την μέση και μπροστά είναι πού δυνατός και ποιοτικός κατά την γνώμη μου. Ενώ και η ΑΕΚ με τις μεταγραφές που κάνει θα έχει σίγουρα ανταγωνιστική ομάδα.
Είναι η πρώτη φορά που πιστεύω (για την ώρα τουλάχιστον), ότι ο Θρύλος δεν έχει την καλύτερη ομάδα. Και σε συνδυασμό με το κακό πρόβλημα που έχει θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα.
Αλλά ας πρόσεχαν. Εμείς τα λέγαμε εδώ και 4 μήνες.
Αλήθεια τώρα που πέρασε και το ΑΠΟΕΛ στους ομίλους, ο Γιοβάνοβιτς θα είναι ο νέος προπονητής του Θρύλου όταν απολυθεί ο Κετσπάγια? Με την ίδια λογική ότι ξέρει από προκριματικά και από προκρίσεις, όπως προσλήφθηκε και ο Κετσπάγια δηλαδή. Έτσι δεν είναι?
Και κάτι τελευταίο. Πριν από λίγους μήνες όλο το Καραϊσκάκη φώναζε «ΕΤΣΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»
Και μόλις λίγους μήνες μετά, (χθες δηλαδή), ο ίδιος κόσμος φώναζε «ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»
Όποιος θέλει μπορεί να καταλάβει τι έγινε σε αυτούς τους μήνες.
Όποιος θέλει ας προβληματιστεί!!! Όποιος δεν θέλει ας συνεχίσει να ζει στον κόσμο του. Προσοχή μόνο στις ανώμαλες προσγειώσεις, που έρχονται οσονούπω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: