Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΕΡΙΞΕ ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ


Ο εικονιζόμενος θα είναι ο υπεύθυνος για ότι συμβεί πλέον την φετινή χρονιά. Αυτός είναι ο υπεύθυνος διότι άφησε γυμνή την ομάδα. Δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη για να φέρει ούτε καν τους παίκτες που ήταν άκρως απαραίτητοι στην ομάδα. Και την άφησε στην μοίρα της.
Έφυγαν οι Τζόρτζεβιτς –Λέτο και δεν απέκτησε κανέναν στην θέση τους.
Έφυγε ο Μπελούτσι και δεν απέκτησε κανέναν στην θέση του. (Ο Μαρέσκα είναι καθαρό αμυντικό χαφ και όχι δημιουργικό)
Έφυγε ο Κοβάσεβιτς και δεν απέκτησε κανέναν στην θέση του. Έφυγαν οι Μενδρινός-Πατσατζόγλου και πήρε μόνο τον Λεντέσμα.
Πάλι καλά που αφού έφυγε ο Αντζας, αποκτήθηκε ο Μέλμπεργκ.
Έδιωξε τον Βαλβέρδε (έναν πρωτοκλασάτο προπονητή της Πριμερα Ντιβιζιόν) και πήρε τον Κετσπάγια από την Κύπρο, μόνο και μόνο επειδή συμφώνησε ότι μπορεί να τον απολύσει ότι ώρα γουστάρει χωρίς αποζημίωση.
Όπως φαίνεται καθαρά το ισοζύγιο των παικτών φέτος είναι αρνητικό, όπως ακριβώς είναι και το ταμείο της ομάδας μας. Και κανένας δεν έκανε το παραμικρό εδώ και 4,5 μήνες για να το διορθώσει. ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ. Και γιατί να μην κάνουν άλλωστε? Ξόδεψαν για μεταγραφές συνολικά 4,5 εκατομμύρια ευρώ και πήραν από πωλήσεις 5 εκατομμύρια ευρώ. Άρα έβγαλαν και κέρδος. Εισέπραξαν από τις πωλήσεις διαρκείας περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ (ίσως και παραπάνω). Εισέπραξαν από την πρόκριση στους ομίλους 20 εκατομμύρια ευρώ κατ’ ελάχιστο. Πήραν αρκετά χρήματα υποθέτω από τους 22 χορηγούς που έχει η ομάδα. Εισέπραξαν 8 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Θα εισπράξουν από τα εισιτήρια όλων των αγώνων φέτος περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.
Και αυτά είναι μόνο τα έσοδα που μπορώ να γνωρίζω. Το πιθανότερο είναι να υπάρχουν και άλλα που αγνοώ και εγώ και ο πολύς κόσμος.
Και ο Σ. Κόκκαλης αποφάσισε να κάνει ότι και στο μπάσκετ πριν από 10-12 χρόνια.
Να αποψιλώσει την ομάδα και να χαρίσει τα πρωτεία στους ανύπαρκτους. Αποφάσισε να στερήσει από την ομάδα το δικαίωμα να διεκδικήσει την Ευρωπαϊκή διάκριση.
Έτσι και αλλιώς ποτέ δεν τον ενδιέφερε πραγματικά αυτό. Μόνο τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ τον ενδιέφεραν.
Και η ψύχωση για το πρωτάθλημα. Και το απέδειξε αυτό με τις πράξεις του τόσα χρόνια. Και τελικά με το πρόσχημα του πρωταθλήματος μας παραμύθιαζε ότι έχουμε υπερομάδα. Και μετά βγαίναμε να παίξουμε στην Ευρώπη και τρώγαμε τις 4αρες και τις 5άρες και φυσικά μας έφταιγαν όλα εκτός από τον πραγματικό λόγο. Ότι δεν είχαμε ποτέ ομάδα για να διεκδικήσουμε το παραμικρό στην Ευρώπη. Γιατί ποτέ η διοίκηση μας δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την Ευρώπη.
Επίσης άφησε φέτος το καλοκαίρι τους ανύπαρκτους να αλωνίσουν στην ΕΠΟ και στο κύκλωμα των διαιτητών.
Όλο το καλοκαίρι έψαχνε να βρει κορόιδα να πληρώσουν τις μεταγραφές της ομάδας και να πάρει αυτός όλη την δόξα. Αλλά μάλλον τα κορόιδα δεν υπάρχουν πια. Και δεν εμφανίστηκε ποτέ κανένας.
Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να πάθει ο Ολυμπιακός. Να αποξενωθεί δηλαδή από τους πραγματικά πλούσιους φίλους του, που ενδιαφέρονται να μπουν μέτοχοι αλλά ξέρουν ότι με τον Σ. Κόκκαλη δεν είναι δυνατόν να συνεννοηθούν.
Και όσο για τον Μαρινάκη, μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος είχε πριν χρόνια το βόλεϊ του Ολυμπιακού και μόλις είδε τα σκούρα το εγκατέλειψε τρέχοντας. Για να μην γελιόμαστε και παραμυθιαζόμαστε. Δεν είχε το ειδικό βάρος για να πάρει τον Ολυμπιακό ο κ. Μαρινάκης.
Το συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν φέτος είναι ότι ο Σ. Κόκκαλης έριξε ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς για όλους μας. ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ.
Αυτός όμως που δέχεται τις επευφημίες τόσα χρόνια θα πρέπει να συνηθίσει να δέχεται και την γκρίνια και την κριτική και τις κραυγές, που θα ακούσει φέτος , ειδικά αν στραβώσουν τα πράγματα. Και θα τα ακούσει ΔΙΚΑΙΩΣ.
Ο κόσμος τα έχουμε ξαναπεί, δεν είναι μαλάκας. Έχει ξυπνήσει από χρόνια και μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος. Και βλέπει επίσης ότι η απένταρη ΑΕΚ έχει κάνει 10 μεταγραφές.
Και επίσης ο κόσμος πλέον κατάλαβε ότι όσα διαβάζαμε όλο το καλοκαίρι για υποτιθέμενες μεταγραφές ήταν ΨΕΜΑΤΑ.
Και έγιναν μόνο και μόνο για να πουλάνε οι εφημερίδες και για να υπάρχει το άλλοθι της διοίκησης ότι προσπάθησε. Ενώ δεν είχε κάνει ποτέ την παραμικρή κίνηση. Δεν ήθελε να αγοράσει παίκτες.
Απόδειξη οι σημερινές δηλώσεις των Ιταλών για την μεταγραφή του Κουαρέσμα και το πώς εξαφανίστηκε ο Ολυμπιακός λίγο πριν από τις υπογραφές. Απόδειξη οι δηλώσεις του μάνατζερ του Γκονζάλες , που είπε ότι δεν έγινε ποτέ πρόταση στον παίκτη από τον Ολυμπιακό. Απόδειξη η στάση τους στην υπόθεση Μπομπό , (που εξαφανίστηκαν επίσης μυστηριωδώς), στην υπόθεση Μαντσίνι (άλλο παραμύθι αυτό). Έτσι δεν είναι?
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ.
Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας τις απόψεις για το θέμα. Αφήστε το μήνυμα σας στην φόρμα επικοινωνίας ή το σχόλιο σας στο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: