Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Έγκλημα αv αποκλειστούν από την ΠΑΕ οι Αγγελόπουλοι

Όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο διαπιστώνω ότι θα είναι πραγματικά το μεγαλύτερο έγκλημα εις βάρος του Ολυμπιακού αν αποκλειστούν από την ΠΑΕ οι Αγγελόπουλοι. Και αυτό θα γίνει αν συμφωνήσει ο Κόκκαλης να δώσει όλες τις μετοχές της αύξησης μετοχικού Κεφαλαίου στον κ. Μαρινάκη. Με την συμφωνία κάποια στιγμή να πάρει ολόκληρη την ΠΑΕ ο εφοπλιστής.
Καλός και άγιος ο κ. Μαρινάκης, είναι όντως γαύρος από κούνια, αλλά……..
Νομίζω ότι δεν είναι αυτός που μπορεί να σηκώσει το βάρος και να γίνει ο επόμενος διοικητικός ηγέτης του Θρύλου. Δεν φτάνει πιστεύω. Δεν έχει δοκιμαστεί και δεν νομίζω ότι γεμίζει το μάτι στην πλειοψηφία των φίλων του Θρύλου, ότι μπορεί να επωμιστεί μόνος του το δύσκολο έργο να συνεχίσει την δυναστεία που δημιούργησε ο Σωκράτης Κόκκαλης τα τελευταία χρόνια. Ούτε έχει την τεράστια οικονομική επιφάνεια που απαιτείται για να μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι όσο στην συνέχεια πρώτος στην Ελλάδα αλλά και ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Ενώ νομίζω ότι δεν χειρίστηκε καλά το όλο θέμα, από την αρχή του. Νομίζω ότι είχε κακούς συμβούλους, που τον ώθησαν σε πολύ επιθετική τακτική προς τον Σ. Κόκκαλη. Και αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε σε πολύ κόσμο.
Σε αντίθεση με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, οι οποίοι έχουν αποδείξει έμπρακτα τα τελευταία 3 χρόνια με την ενασχόληση τους στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, ότι και θέλουν αλλά περισσότερο ότι μπορούν να κάνουν τον Θρύλο δυνατότερο. Άλλωστε αν δει κανείς τα χρήματα που έχουν δαπανήσει τα 3 τελευταία χρόνια στο μπάσκετ θα πάθει σοκ. Με μέτριους υπολογισμούς έχουν δαπανήσει περίπου 45 εκατομμύρια Ευρώ, σε ένα τμήμα που είναι αμφίβολο αν έχει 6-7 εκατομμύρια Ευρώ έσοδα τον χρόνο. Όσα δηλαδή θέλει να δώσει ο κ. Μαρινάκης για να πάρει το 40% της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Δηλαδή βάζουν από την τσέπη τους μόνο και μόνο επειδή αγαπούν τον Σύλλογο.
Και το κυριότερο από όλα είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις πλουσιότερες οικογένειες την Ελλάδα.
Έτσι λοιπόν θα είναι τεράστιο έγκλημα δεν τους δοθεί η δυνατότητα να μπουν στην μετοχική σύνθεση της ομάδας, επειδή ο κ. Μαρινάκης θέλει να πάρει μόνος του τον Ολυμπιακό και επιδιώκει να συνάψει τέτοια συμφωνία με τον Σ. Κόκκαλη.
Όπως δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν και κάποιοι άλλοι επώνυμοι φίλοι του συλλόγου που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και διεθνή αναγνώριση. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να μπει σε παιχνίδια εξουσίας και μικροεγωισμών.
Πρέπει η συνέχεια της επιτυχημένης προεδρίας του Σωκράτη Κόκκαλη να είναι ανάλογη και ακόμη πιο επιτυχημένη. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού πρέπει να προκαλεί «τρόμο και δέος» στους αντιπάλους του. Ακριβώς όπως κάνει και ο τωρινός ηγέτης του. Αυτή θα πρέπει να είναι η βασική επιδίωξη όσων επιδιώξουν να πάρουν την ΠΑΕ στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: