Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Παικταράδες στο μπάσκετ αλλά πρέπει να αλλάξουμε και σύστημα

Εντυπωσιακές οι φετινές μεταγραφές στο μπάσκετ του Θρύλου. Προστέθηκαν στο ρόστερ άλλοι 2 ΝΒΑερς οι Κλέϊζα και Ουάφερ, οι οποίοι μαζί με τον Τσίλντρες αναμένεται να κάνουν πολλές ομορφιές φέτος. Και υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να έρθει και τέταρτος παίκτης από τον ΝΒΑ για την θέση του play maker. Όλα καλά μέχρι εδώ.
Μόνο που υπάρχει ένα προβληματάκι.
Και αυτό είναι ο προπονητής της ομάδας μας. Ο οποίος έχει ένα κόλλημα με το αργό μπάσκετ γενικά και με τον έλεγχο του ρυθμού. Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτό το σύστημα το πιθανότερο είναι ότι θα πάνε στράφι οι παίκτες που αποκτήθηκαν, όπως πήγε στράφι και ο Τσίλντρες πέρυσι. Όποιος έχει δει βιντεάκια στο youtube από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του Θρύλου θα κατάλαβε αμέσως ότι είναι φτιαγμένοι για να παίξουν γρήγορο μπάσκετ. Όπως ακριβώς είναι και ο Τσίλντρες. Δώστους ταχύτητα και ρυθμό και αυτοί είναι ικανοί να «γκρεμίσουν» το ΣΕΦ. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, το πιθανότερο είναι ότι θα αχρηστευτούν μέσα από την αργή ανάπτυξη και τις αργές επιθέσεις και στην προσπάθεια τους να απεμπλακούν από τις ασφυκτικές άμυνες που θα παίζουν οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα και την Ευρωλίγκα κυρίως. Θα χάσουν δηλαδή το σημαντικότερο πλεονέκτημα τους, το οποίο είναι η ταχύτητα και η έκρηξη στο παιχνίδι τους.
Οπότε καλό θα είναι ο Π. Γιαννάκης να αναθεωρήσει λίγο, (έως πολύ θα έλεγα), τα σχέδια του για το σύστημα της ομάδας. Επιβάλλεται φέτος με αυτούς τους παίκτες ο Ολυμπιακός να παίξει γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ. Και αν το κάνει αυτό τότε θα διαλύσει οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί μπροστά του πιστεύω.
Αν όμως ξεκινήσουμε πάλι με υπομονή και τέτοιες ιστορίες, τότε πάλι στο τέλος θα ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε. Και δεύτερη χρονιά να γίνουν τα ίδια εγκλήματα είναι ανεπίτρεπτο.
Υπομονή λοιπόν τέλος. Τώρα επιβάλλεται να τρέχουμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια: