Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Ερτσεγκ-Ανήκω στον Ολυμπιακό

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ"

-Στα φιλικά με την Ελλάδα είχες την ευκαιρία να συναντήσεις και συμπαίκτες σου στον Ολυμπιακό. Εχεις μιλήσει μαζί τους;

"Εχω μιλήσει μαζί τους, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν μιλήσαμε για μπάσκετ, γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο, παρά για λίγες κουβέντες και μιλήσαμε για άλλα θέματα".

-Θα είσαι τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό; Ακούγονται πολλά για προτάσεις που σε αφορούν...

"Θα δούμε τι θα γίνει. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν όλα. Τώρα δεν μπορώ να πω κάτι. Τώρα έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Αυτό με καλύπτει".

-Εχεις μιλήσει με τη διοίκηση ή τον προπονητή για το θέμα της παραμονής σου;

"Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τη διοίκηση και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα δούμε τι θα γίνει".

-Σου έχουν πει πότε θα μιλήσετε;

"Μέσα στις επόμενες μέρες θα μιλήσουμε. Αυτό μόνο μπορώ να πω. Πιστεύω ότι θα ξέρω μέχρι να αρχίσει το Ευρωμπάσκετ".

-Οσον αφορά τη Σερβία, ποια είναι τα συμπεράσματα που αποκομίζετε από τα έως τώρα φιλικά;

"Δώσαμε κάποια πολύ δυνατά ματς, ειδικά στο Ακρόπολις, όπου η ομάδα έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Υποπίπτουμε σε πολλά αβίαστα λάθη, αλλά στην άμυνα είμαστε στο σωστό δρόμο. Στην επίθεση βγαίνουν κάποια συστήματα, ωστόσο δείχνουμε να μην έχουμε υπομονή όταν χρειάζεται. Ο πρώτος μας στόχος είναι να είμαστε καλοί στην άμυνα και με το transition να έχουμε τη δυνατότητα να σημειώνουμε εύκολους πόντους".

-Βλέποντας την πορεία της προετοιμασίας από την πρώτη μέρα έως και σήμερα, πιστεύεις ότι η Σερβία ως ομάδα έχει βελτιωθεί;

"Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι. Σε κάθε φιλικό είμαστε καλύτεροι από το προηγούμενο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή στο στόχο μας".

-Μπορεί να μη λέτε μεγάλα λόγια εν όψει Ευρωμπάσκετ, ωστόσο όλοι έχουμε αποκομίσει την εντύπωση ότι η Σερβία έχει μια πολύ καλή ομάδα;

"Εχουμε ένα σύνολο από νέους παίκτες, οι οποίοι έχουν μεγάλο κίνητρο και θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν την προσοχή του κόσμου. Κάποιοι από μας παίζουμε σε μεγάλες ομάδες και όσοι δεν το έχουν καταφέρει ακόμα, έχουν το κίνητρο να δείξουν ότι αξίζουν να πάρουν μεταγραφή για μια μεγαλύτερη ομάδα. Θεωρώ ότι η φετινή ομάδα θα είναι καλύτερη από τη Σερβία που παρουσιάστηκε στις τελευταίες διοργανώσεις".

-Η ιδιαιτερότητα του φετινού Ευρωμπάσκετ, με τις σημαντικές απουσίες σχεδόν για όλες τις ομάδες, πιστεύεις ότι σας ανοίγει κατά κάποιο τρόπο το δρόμο για μια μεγάλη διάκριση στην Πολωνία;

"Σίγουρα η Ισπανία θεωρείται πρώτο φαβορί για να πάρει το χρυσό, αλλά πιστεύω ότι οι υπόλοιπες ομάδες είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο. Γι' αυτό το λόγο, τα παιχνίδια στο Ευρωμπάσκετ θα είναι περισσότερο θέμα μέρας, αφού πιστεύω ότι οι πιθανότητες διάκρισης είναι σχεδόν ίδιες για όλους".

-Αντιμετωπίσατε δύο φορές την Ελλάδα μέσα σε λίγες μέρες. Τη μία φορά νικήσατε με έναν πόντο και την άλλη χάσατε αντίστοιχα στον πόντο. Ποια είναι η άποψή σου για τη δυναμικότητα της ελληνικής ομάδας;

"Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες. Σε κάθε θέση έχει 2-3 καλές λύσεις κι αυτό είναι πλεονέκτημα για την ομάδα, γιατί δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να επιλέξει. Εχει όλα τα φόντα για να περάσει αρχικά από την πρώτη φάση. Πάντως, πιστεύω ότι είναι ανάμεσα στις 5-6 ομάδες που θα παλέψουν για τα μετάλλια και που θα πάρουν το εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ, που είναι και ο δικός μας στόχος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: