Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Πάλι καλά να'λέμε...

Λυπάμαι πολύ,μόνο που δεν συμφωνω στο ελάχιστο με όσα λέγονται και γράφονται στον Ελληνικό Τύπο αυτές τις μέρες μετά από την νίκη μας στην Ξάνθη.Όλη η ουσία στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την απόδοση του Ολυμπιακού αυτήν την περίοδο,αποτυπώνεται πολύ εύγλωττα στην δήλωση του Βαλβέρδε μετά το ματς:"Αυτήν την περίοδο,το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει,είναι πως θα νικάμε και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς."Απόλυτα σύμφωνος!Και γιατί;
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου,οι ομάδες το καλοκαίρι κανουν την προετοιμασία ώστε να "αντέξουν" τον χειμώνα.Και λέγοντας ν'αντέξουν, εννοώ να μην κάνουν την καθιερωμένη "κοιλιά" ή να είναι αρκετά δουλεμένοι από πλευρά φυσικής κατάστασης ώστε οι παίκτες να μπορούν να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στο υψηλότερο σημείο έντασης του ετήσιου προγράμματος αγώνων,που τοποθετείται κάπου στον Ιανουάριο.Η προετοιμασία(και πιστέψτε με, έχω κάνει μπόλικες από δαύτες ως πρώην παίκτης μπάσκετ) καταπονεί το σώμα και τους μύες τόσο όσο χρειάζεται για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα στην σωματική σου κατάσταση με μία απλή συντήρηση κατά την διάρκεια της σεζόν.
Φυσιολογικά λοιπόν,στο τέλος αυτής της προσπάθειας,και με δεδομένο ότι προέρχεσαι από αγωνιστική απραξία πριν αρχίσει η προετοιμασία,είναι οι μύες σου να βρίσκονται στο ανώτατο σημείο σύσπασης,κοινώς να είναι "πιασμένοι",και έτσι να μην έχεις την κατάλληλη ενέργεια ώστε να αποδίδεις με το 100% των σωματικών σου δυνατοτήτων.
Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε τον ΠΟΛΥ μικρό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Πηγαδίων,ότι απέναντι είχαμε μία ομάδα που το πρώτο μέλημα της ήταν να διαφυλάξει την εστία της(αν ο Ολυμπιακός πήγαινε εκεί μόνο για την ισοπάλια,θα την έπαιρνε ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ, καθώς από την Ξάνθη δεν υπήρχε η παραμικρή διάθεση να φτιάξει παιχνίδι) και τον ανεκδιήγητο επόπτη Ευθυμιάδη(πολλά λάθη μαζεμένα, ρε παιδάκι μου!) θεώρω ότι η ομάδα τα πήγε αρκετά καλά!Όσο για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου,πιστεύω πως προέρχεται από πειραματισμούς,μιας και ο προπονητής δεν είναι ακόμη γνώστης(φυσικό) της ελληνικής πραγματικότητας.Στο μέλλον θα δούμε κατά πόσο θα κατασταλάξει σε ένα σχήμα,που θα λειτουργεί εξίσου καλά και στα 90 λεπτά του αγώνα.Πάντως, η διάθεση για τρέξιμο υπάρχει μέχρι το τέλος του παιχνιδιού,και αυτό είναι κάτι πολύ καλό που πρέπει να κρατήσουμε!

Υ.Γ. 1:Για όσους από έσας θέλετε να γίνετε ιδιωτικοί υπάλληλοι,σας έχω μια εκπληκτική θέση!Θα δουλεύετε μόνο κάνα δίωρο την εβδομάδα,έχει καλές αποδοχές και όσα λάθη και να κάνετε πάνω στην δουλειά σας κανείς από τους προισταμένους δεν πρόκειται να σας πει τίποτα!Θα μου πείτε:υπάρχει τέτοια δουλειά;Και βέβαια υπάρχει!Απευθυνθείτε στην ΚΕΔ,στο τμήμα εποπτών αγώνων ποδοσφαίρου(βοηθών διαιτητών).Θα σας δώσουν ένα σημαιάκι,και από εκεί και μετά" ανθρώπινα τα λάθη"!!!

Υ.Γ. 2:Πάνε να παίξουν με την Ίντερ, με αυτήν την άμυνα.Αφήστε τους, μήπως και καταρριφθεί το ρεκόρ μας( το μαύρο με την Γιουβέντους,αχ!).

Υ.Γ. 3:Τα "χανουμιά" βγάλαν γλώσσα: μην ανησυχείτε η 5η αγωνιστική κοντά είναι.Τότε που θα καταρρέουν τα "τζόβενα"!!!

Υ.Γ. 4:Πλάκα-πλάκα,η ΑΕΚ χωρίς τον Ριβάλντο,είναι μεγαλύτερη αντίπαλος για τον τίτλο απ'ότι ο βάζελος!Α,ρε Ρίμπο, τι μας έκανες!Δεν καθόσουν άλλο έναν χρόνο,να το πάρουμε κι'αυτό περίπατο;

Υ.Γ. 5: Επιμένω:πάμε στην Δανία ΚΑΙ για την ισοπαλία.Είναι πονηροί οι καιροί...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: