Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Νίκη στην Ξάνθη νίκη και στην Δανία

Ένας πρέπει να είναι ο στόχος του Ολυμπιακού στα 2 επόμενα ματς. Μόνο νίκες. Νίκη στην Ξάνθη ώστε να συνεχίσει την πορεία προς τον τίτλο και να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Και νίκη στην Δανία ώστε να εξασφαλίσει από το πρώτο ματς την πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου UEFA και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον αποκλεισμό στο Champions League. Επιβάλλεται να κερδίσει τους Δανούς και για να πάρει τους βαθμούς ώστε να ανέβει και άλλο στην βαθμολογία της UEFA. Αν δεν κερδίσεις αυτό το ματς ποιο θα κερδίσεις δηλαδή?
Γι’αυτό το ματς θα τα πούμε και τις επόμενες ημέρες.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για το ματς της Ξάνθης το οποίο είναι σαφώς πιο δύσκολο, καθώς πρόκειται για καλή ομάδα και μια έδρα που δυσκολεύει τον Ολυμπιακό, ιδίως όταν παίζει στην αρχή του πρωταθλήματος όπως συμβαίνει και φέτος. Μην σας ξεγελάει η προϊστορία που είναι ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό, (12 νίκες σε 17 ματς). Τις περισσότερες φορές οι ακρίτες δυσκολεύουν αφάνταστα τον Ολυμπιακό. Ενώ να μην ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει τραυματία τον αρχηγό Π. Τζότζεβιτς, ενώ από χθες και ο Γκαλέτι είναι αμφίβολος για το εν λόγω παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Και μιλάμε για τον πλέον φορμαρισμένο παίκτη της ομάδας, ο οποίος έχει πετύχει γκολάρες στα τελευταία ματς που έπαιξε και γενικά είναι ο κινητήριος μοχλός της φετινής ομάδας. Και δυστυχώς δεν υπάρχει αντικαταστάτης του. (Μια από τις ελλείψεις που δεν καλύφθηκαν στις μεταγραφές).
Έστω και έτσι πάντως το υλικό του Ολυμπιακού είναι σαφώς ανώτερο από αυτό της Ξάνθης, όπως την είδα στο ματς με τον Πανιώνιο. Μια ομάδα που έπαιξε ελάχιστα ποδόσφαιρο και έμεινε ταμπουρωμένη στην άμυνα της για 90 λεπτά σχεδόν.
Οπότε πρέπει ο Ολυμπιακός να την πιέσει από την αρχή ώστε να πετύχει τον στόχο του που δεν είναι άλλος από την νίκη. Οι απαιτήσεις πλέον είναι αυξημένες για την ομάδα καθώς οι στόχοι μειώθηκαν σε 2 πριν ακόμη ξεκινήσει η χρονιά. Έτσι το πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός, (ή ψύχωση αν θέλετε) και δεν χωράνε πλέον αποτυχίες.
Παίξτε την μπάλα σας, κερδίστε το ματς με την Ξάνθη και πάμε για νίκη στο ματς με την Νόρτζελαντ.
Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.
Το ματς με την Ξάνθη θα γίνει το Σάββατο (16:45) με τηλεοπτική μετάδοση από την ΝΕΤ.
Σημείωση.
Περιμένω από κάποιους παίκτες τους Ολυμπιακού να αποδώσουν το ίδιο όπως στους αγώνες με την Εθνική Ελλάδος. Γιατί παρουσιάζεται φέτος ένα φαινόμενο να παίζουν καταπληκτικά με την Εθνική και με τον Ολυμπιακό να είναι μετριότατοι.
Όλοι καταλαβαίνουμε νομίζω σε ποιους αναφέρομαι. Ας συνειδητοποιήσουν από ποιόν πληρώνονται αδρά και ας πράξουν τα δέοντα.
Αυτά τα ολίγα. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: