Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Συνέντευξη Λ. Γκαλέτι

"Πολύς κόσμος με σταματά στο δρόμο με χαιρετά και μου δείχνει την αγάπη του. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα ένοιωσα την αγάπη του κόσμου και εγώ προσπαθώ με κάθε τρόπο να την ανταποδώσω. Μου αρέσει πολύ η Αθήνα είμαι πολύ ευτυχισμένος.
Έχουμε πολλά κοινά Αργεντινοί και Έλληνες και πραγματικά νοιώθω σαν το σπίτι μου", δήλωσε αρχικά ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ενώ για τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση υπογράμμισε: "Ηταν τα πρώτα ματς σεζόν, υπήρξαν πολλές αλλαγές. Νέος προπονητής, αρκετοί νέοι παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι υποτιμήσαμε την Ανόρθωση, γιατί νομίζαμε πως δεν ήταν ένας δυνατός αντίπαλος, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε μέσα στο γήπεδο. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ματς που χάσαμε με 3-0 και δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση στον επαναληπτικό".
Όσο για το χαμένο πέναλτι του Μητρογλου στην Κύπρο, ο Αργεντινός τόνισε: "Ηταν μια απόφαση που πάρθηκε στη στιγμή μέσα στο γήπεδο. Συμβαίνουν αυτά. Ο Κώστας πήρε την μπάλα και εκτέλεσε το πέναλτι. Δεν ήταν προμελετημένο, δεν ήταν απόφαση του προπονητή". Ερωτηθείς για το αν χάθηκε χρόνος στις μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι, απάντησε: "Το ιδανικό για κάθε ομάδα είναι να έχει έτοιμο το ρόστερ πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Αυτό, όμως, δεν είναι πάντα εύκολο. Για να γίνουν οι μεταγραφές και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς χρειάζονται διαπραγματεύσεις που κανείς δεν ξέρει πόσο μπορεί να διαρκέσουν.

Θα ήταν καλό να έχουν έρθει νωρίτερα στην ομάδα οι Λέτο, Ντουντού, Ντιόγκο".
Ο Γκαλέτι μίλησε και για την φυγή του Λούα Λούα, δηλώνοντας: "Δεν ξέρω γιατί έφυγε. Πάντα μου αρέσει να παίζω με καλούς παίκτες και θα ήθελα να είχε μείνει, γιατί πρόκειται καλό ποδοσφαιριστή".
Οσον αφορά το ΟΥΕΦΑ είναι πολύ δύσκολο να το κατακτήσουμε, αλλά θα κάνουμε ότι είναι δυνατό. Εδώ στην Ελλάδα υποτιμούν το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συμμετέχουν μεγάλες ομάδες όπως η Μίλαν".
Όταν του ζητήθηκε να κάνει σύγκριση ανάμεσα στον Βαλβέρδε και τον Λεμονή, ο Γκαλέτι τόνισε με απόλυτη ειλικρίνεια: "Είναι δύο διαφορετικοί προπονητές. Ο Λεμονής κάνει τους παίκτες να αισθάνονται πιο σημαντικοί, βρίσκεται συνεχώς κοντά τους και πιστεύω ότι αυτή ήταν η επιτυχία του πέρυσι. Ο Βαλβέρδε είναι πιο τεχνοκράτης, βασίζεται στη σκληρή δουλειά. Πρόκειται, πάντως, για δύο καλούς τεχνικούς με τον καθένα να έχει τη δική του προσωπικότητα".
Για τα ματς του Κυπέλλου UEFA με την Νόρντζελαντ που ακολουθούν, είπε: "Πήραμε το μάθημα μας. Η Νόρτζελαντ είναι μια ομάδα για την οποία δεν ξέρουμε πολλά πράγματα. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι οι Δανοί θα κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους απέναντί μας. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και να προκριθούμε".
Ερωτηθείς για το ποιος παίκτης θα ήθελε να έρθει, δήλωσε: "Δεν είναι δική μου δουλειά να πω. Το σίγουρο είναι πως έχουμε μια καλή ομάδα, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς κάτι που θα γίνει με το πέρασμα του χρόνου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: