Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

"Τέτοια μούρη έχει,τέτοια νύφη παίρνει."

Ήμουν σε έναν γάμο σε χωριό πριν από κανά μήνα.Το ζευγάρι,κακά τα ψέμματα,ήταν από τα ασχημότερα που έχω δει ποτέ μου να παντρεύονται.Ούτε 5 κιλά μεικαπ που φορούσαν ο καθένας δεν έσωζε την κατάσταση.Οπότε,εκεί που ήμασταν έξω από την εκκλησία μετά τις χαιρετούρες,και σχολιάζαμε τον γάμο του σωσία του Κουασιμόδου με την πρώτη ξαδέρφη του Κόμη Δράκουλα,ένας παππούς που μας άκουγε παραδίπλα πετάγεται και ρίχνει την ατάκα που χρησιμοποίησα στην επικεφαλίδα.
Τώρα θα μου πείτε,γιατί τα λες αυτά;Τι μας ενδιαφέρει;Μα,νομίζω πως είναι προφανές!Αν κάνετε τον παραλληλισμό με τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές που ήρθαν γι'ακόμη μία χρονιά να παίξουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα,θα καταλάβετε το επίπεδο(ασχήμια) της λίγκας μας.Είναι εκπληκτικά παράδοξο πως με τόσα λεφτά που έπεσαν φέτος στις ομάδες,καταφέραμε να φέρουμε είτε υπερτιμημένους λάτιν ποδοσφαιριστές,είτε μεγάλα ονόματα του παρελθόντος με όρεξη να αποδώσουν απλώς τα τυπικά ώστε να μην κινδυνεύει η θέση τους.
Όλοι όσοι ασχολούνται με τους τομείς των μεταγραφών,μαθαίνουν από τα γεννοφάσκια τους ότι Βραζιλιάνος παίκτης που στα 27 του παίζει ακόμη στην χώρα του, δεν κάνει για την Ευρώπη.Είναι απλό.Αν δεν διακριθεί μέχρι τα 21-22 του,ώστε να τον δουν και να κάνει το υπερατλαντικό βήμα,μέτα έχει ελάχιστες πιθανότητες να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού της Γηραιάς Ηπείρου.Και τώρα πείτε μου, πως στο καλό βρέθηκε Ελληνική ομάδα να δώσει κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ να αγοράσει δύο από δαύτους!Καταλαβαίνουμε όλοι για ποιούς μιλώ.Στην χώρα του Καφέ δύο σύλλογοι ακόμη κάνουν πάρτι που κατάφεραν να πάρουν από τους αδαείς τόσα λεφτά για παίκτες που σε κανονικές συνθήκες θα τους έμεναν να το παίζουν δοξασμένοι αρχηγοί στα γεράματα.Αυτό βεβαίως είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.Υπάρχουν και οι υπόλοιποι,οι μεγάλοι "σταρ" προηγουμένων ετών,που η λάμψη τους και μόνο γυαλίζει στους εκάστοτε προεδράκους επαρχιακών ή κεντρικών ομάδων και σκορπούν τα λεφτάκια τους για να φέρουν διαρκείας και χορήγους στην ομάδα που θα παίζει ο "Σουπερστάρ" των 33-34 ετών και των χιλίων προβλημάτων(υγείας,όρεξης,σωματικής καταπόνησης μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στα γήπεδα κτλ.).
Όμως όλα αυτά γιατί;Να μην λέμε ψέματα,το επίπεδο του πρωταθλήματος δεν συγκινεί τους πραγματικά κορυφαίους παίκτες του πλανήτη.Στην κάθε θέση της 11άδας,το τοπ-30 που υπάρχει αυτήν την στιγμή στον κόσμο δεν πρόκειται να σπάσει από κανέναν ποδοσφαιριστή που θα πει:" Έρχομαι να παίξω Ελλάδα" ,ανεξαρτήτως ομάδας και φανέλας.Αυτό πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι.Εύλογα θα ρωτήσετε:υπάρχει λύση;Βεβαίως και υπάρχει!Βάλτε ΛΙΓΑ λεφτά,κάντε καλό σύστημα σκάουτινγκ σε πάνω από μία χώρα του κόσμου,πρόσπαθήστε να βρείτε νέους και ταλαντούχους παίκτες να κλείσετε και πάνω απ'όλα,φτιάξτε ΣΥΝΟΛΑ και όχι τουρλουμπούκια από δύο σταρ, έξι ξένους από τα πανέρια και τρείς Έλληνες ταλαντούχους και μη.Έτσι και τους επόμενους σταρ θα παράγουμε,και έσοδα από πωλήσεις παικτών θα έχουν οι ομάδες,και θα ανέβει πραγματικά το επίπεδο,μιας και θα λογιζόμαστε πλέον ως το πρωτάθλημα της ευκαιρίας για ταλέντα.Σκεφτείτε το λίγο...

Υ.Γ. 1:Καλή επιτυχία στην ομάδα μας για τον αγώνα που δίνει σε λίγες ώρες.Μιας και κατοικώ στην επαρχία,είναι δύσκολο να είμαι συχνά στο γήπεδο.Όμως θα δω τον αγώνα,έστω και τηλεοπτικά,και θα βρίσκομαι νοητά με τα υπόλοιπα αδέρφια μας στο Καραισκάκη.

Υ.Γ. 2:Πόσο κωλόφαρδη μπορεί να είναι μία ομάδα;Τρεις ευκαιρίες,δύο γκολ και ακόμη ψάχνονται στην Θεσσαλονίκη!Τι να πούμε μετά;Περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο "χτύπημα"!

Υ.Γ. 3:Α,ναι, και να μην ξεχνιόμαστε:Πάλι αδικήθηκαν απο την διαιτησία!Το γράφουν οι εφημερίδες τους,με δύο "ανύπαρκτα οφσάιντ" τους κόψανε!Και νόμιζα ότι τα έχω ακούσει όλα σ'αυτήν την ζωη...!

Υ.Γ. 4:Το ανέκδοτο της ημέρας.Δηλώσεις Φανούρη Βατσινά: Αυτήν η διοίκηση του ΟΦΗ είναι η πιο πετυχημένη στην ιστορία του συλλόγου.Χωρίς σχόλια.Αρρωσταίνω!!!

Υ.Γ. 5:Γιατί έχω προαίσθημα για ισοπαλία Ντέμη-Ρέμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: