Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Πειράματα επί πειραμάτων

Ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Ε. Βαλβέρδε συνεχίζει να παίζει επικίνδυνα με την φωτιά, δοκιμάζοντας σε κάθε παιχνίδι διαφορετικές ενδεκάδες και κάνοντας πειράματα επί πειραμάτων. Ο προπονητής της ομάδας αντιμετωπίζει έχω την εντύπωση τα ματς σαν φιλικά προπονητικού χαρακτήρα, με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.
Στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς ο κ. Βαλβέρδε κάηκε. Και αναφέρομαι στο ματς με την Ανόρθωση. Χτες πάλι έκανε ότι ήταν δυνατόν (και οι παίκτες που έπαιξαν βέβαια), για να ξεφτιλισθούν από μια μετριότατη ομάδα. Μάλλον θα πρέπει επιτέλους να σταθεροποιήσει μια ενδεκάδα και να κάνει 1-2 το πολύ, προσθήκες σε κάθε ματς ανάλογα με τις ανάγκες. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ακόμη πειράματα. Η προετοιμασία τελείωσε πριν από ένα μήνα, αν δεν το πήραν χαμπάρι ακόμη. Έχουμε φτάσει ήδη στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος , έχουμε αποκλειστεί από το Champions League και μόλις χτες εξασφαλίσαμε την συμμετοχή μας στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Και έχουμε δει οικτρό ποδόσφαιρο από την ομάδα. Μια ομάδα που σέρνεται σε όλα τα πρώτα ημίχρονα και κάτι κάνει στο β’ ημίχρονο. Από απόδοση άστο καλύτερα. Ο Χειρότερος Ολυμπιακός (σε απόδοση) της τελευταίας 10ετίας , που μπορώ να θυμηθώ. Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά τα δύσκολα πλησιάζουν. Έρχονται ντέρμπυ, έρχονται αγώνες στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ με καλές ομάδες. Και εμείς κάνουμε ακόμη πειράματα. Αδυνατώ να το κατανοήσω, αλλά ελπίζω κάπου εδώ να τελειώσει αυτό το παραμύθι και να δούμε επιτέλους ποδόσφαιρο αξιώσεων. Ας το ξανασκεφτούν να προσλάβουν έναν τεχνικό διευθυντή. Θα ήταν σοφή επιλογή νομίζω. Να μπορεί να εξηγήσει στον προπονητή κάποια πράγματα γύρω από την ομάδα γιατί ψάχνεται μόνος του χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία για την ώρα.
Δεν μου φτάνουν 2 νίκες στο πρωτάθλημα και μια επί της Νόρτζελαντ. Η ζημιά έγινε εκεί που δεν έπρεπε να γίνει και ο μεγάλος στόχος χάθηκε πριν καν ξεκινήσει. Τώρα περιμένω να δω τουλάχιστον ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: