Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Και όμως μπορεί...!

Μιας και βρισκόμαστε κοντά στην έναρξη του πρωταθλήματος μπάσκετ και ήδη παιχτήκαν τα πρώτα φιλικά,μπορούμε πλέον να αρχίσουμε να μιλάμε για κάτι σπουδαίο που κτίζεται στον Πειραιά.Και θα το κάνω αυτό τώρα,που είδαμε την ομάδα να παίζει,εκτός από τις ήττες,τις ελλείψεις παικτών(Παπαλουκάς,Τεόντοσιτς,Χαλπερίν και Ερτσέγκ) και το γεγονός ότι τα πόδια είναι ακόμη πιασμένα από την προετοιμασία( ο Δράκος φημίζεται ως προπονήτης που επιδιώκει τις σκληρότερες προετοιμασίες).Ακόμη και με όλα αυτά, ο Ολύμπιακος πάλεψε σε όλα τα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες πιο προχωρημένες στο θέμα μονταρίσματος και-κατά την γνώμη μου-μας έδειξε ορισμένα ενθαρρυντικά πραγματάκια!
Για τον "άσσο" δεν μπορούμε να μιλήσουμε,καθώς μέχρι στιγμής αγωνιστήκαμε με τους νεαρούς Σλούκα και Μιλόσεβιτς και όχι με το δίδυμο Παπαλουκά-Τεόντοσιτς που θεωρείται το βασικό,οπότε περιμένουμε να δούμε κάποια άλλα πράγματα.Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι τα παιδιά που παίξανε ως τώρα τα πήγαν θεωρητικά καλά,συνυπολογίζοντας το νεαρό της ηλικίας τους και την έλλειψη παραστάσεων από αγώνες υψηλού επιπέδου.Σίγουρα,περιμένω να δω περισσότερα σε μια τόσο νευραλγική θέση για το άθλημα.
Στο "δύο" ο Γκριρ αγωνίστηκε σχεδόν μόνος του,μιας και έλειπε ο θεωρούμενος μπακ-απ Χαλπερίν,και έδειξε ότι ήταν η μοναδική αξιόπιστη παρουσία σουτέρ στην περιφέρεια.Ο Γκριρ κολλάει στον φετινό Ολυμπιακό,καθως θα χρειαστεί το αξιόπιστο σουτ του εναντίον ζώνης και στα νταμπλ-τιμ,αρκεί να τον βλέπουν οι πασέρ.Και ο Ισραηλινός έχει καλό περιφερειακό σουτ,αλλά αυτόν οψώμεθα να τον δούμε να "κολλάει" στα συστήματα του Γιαννάκη.
Για την θέση "τρία" έχουμε πλέον τρείς μεγάλους παίκτες,τρία "πολυεργαλεία" που κάνουν ευτυχισμένο κάθε προπονητή!Τσίλντρες ,Βασιλόπουλος και Πελεκάνος είναι παίκτες που βγάζουν ΠΟΛΥ ενέργεια στο παρκέ,κολλάνε μαζί από τις θέσεις "2" εως "4" και το κυριότερο,σε μία εποχή οπου τα καλά και ψηλά "τριάρια" είναι είδος προς εξαφάνιση και όλοι οι προπονητές βγάζουν την σεζόν με αλχημείες στην συγκεκριμένη θέση,ο Ολυμπιακός έχει την μέγαλη τύχη να διαθέτει τέτοιους παίκτες.Τολμώ να προβλέψω ότι στο "τρία" θα έχουμε τεράστια διαφορά σε σχέση με τις άλλες ομάδες και θα εξελιχθεί στο δυνατό χαρτί της ομάδας μας.
Στο "τέσσερα" τα πράγματα και οι επιλογές είναι μπερδεμένα!Από την μία,έχουμε τον Πρίντεζη, ένα "τριαροτεσσάρι" και απο την άλλη τους Ερτσέγκ-Μπουρούση(πιστεύω πως θα τον δούμε συχνότερα σαν πάουερ-φόργουοντ) που είναι "τεσσαροπεντάρια".Λογικά πάμε για δίδυμα μέσα στην ρακέτα,όπου ο κάθε παίκτης θα παίζει έκει αναλόγως με το πεντάρι και τον αντίπαλο.Πάντως,καλύτερα να έχεις τέτοια υπεροπλία,παρά να μην έχεις κανέναν,έτσι;
Για την θέση του σέντερ τα πράγματα δείχνουν απλότερα.Η προσθήκη του Βούισιτς μαζι με την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη(μακάρι να μείνει υγιής φέτος και θα δούμε πολλά πράγματα) και του Ίαν Βουγιούκα(η συμπαθειά μου,έχετε ξαναδεί εσείς δυνατό παιδί 2,17μ. που να ξέρει τόσο μπάσκετ;) δίνει στον Ολυμπιακό την δυνατότητα να έχει την πλήρεστερη γραμμή σέντερ στην Ευρώπη.Μένει απλώς να τους δούμε!
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στην ομάδα,ως αυτήν την στιγμή.Μετά το τελικό μοντάρισμα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε ασφαλέστερα,αλλά τα πρώτα δείγματα είναι θετικά.Φέτος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να νικήσουμε σε όλα τα παιχνίδια πρώταθλήματος,έστω να πάρουμε το γκολ-αβερέιτζ από τον Παναθηναικό,και να πάρουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι-οφ.Και ας έρθουν μετά μες στο ΣΕΦ να κάνουν κανένα "νον-καλ" σαν αυτό προ διετίας με τον Έντνει.Τους περιμένουμε...!

Υ.Γ. 1:Θα πρότεινα στην διοίκηση Αγγελόπουλου να ασχοληθεί πολύ σοβαρά φέτος και με το νομικό ζήτημα της υπόθεσης.Να ζητήσει δηλαδή και ποινικές ευθύνες για διαφυγόντα κέρδη απ' όποιον προσπαθήσει να μας βλάψει!Δεν γίνεται κάποιοι ίδιοι όλα τα χρόνια να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα και μετά να μην γίνεται τίποτα απολύτως!Πρέπει να τους κάνουμε να το σκεφτούν πολλές φορές πριν τυχόν το τολμήσουν.Σύρε τους για μερικά χρονάκια στα δικαστήρια και θα δεις μετά πόσο παλληκαράδες είναι ορισμένοι.Άντε,γιατί τους βαρέθηκα!

Υ.Γ. 2:Όσοι περιμένατε ξεχωριστη αναφορά για τον Τσίλντρες,γελαστήκατε!Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα,και ο "Τσίλι" μέλος της.Δεν είναι σταρ,είναι μέλος μιάς μεγάλης ομάδας!Το ευτύχημα είναι ότι και ο ίδιος,και η ομάδα,δείχνουν να το κατανοούν αυτό.

Υ.Γ. 3:Φανούρη,τα άκουσες τα νέα;Κάποιοι λίγοι(περίπου στις 2000 ήτανε) μαζέυτηκαν,λέει,στο Ηράκλειο και αμφισβήτησαν την "υπέροχη" διοικησή σου!Αλλά μάλλον θα επιμορφώνεσαι στις αθλητικές ειδήσεις του MEGA και του STAR,οπότε είναι λίγο απίθανο να το'μαθες.Μην ανησυχείς,δεν είπανε για σένα!Για την ακρίβεια,είπαν ότι η ομάδα δεν είναι καν δικιά σου!Έχεις δίκιο,βγάλε μία ανακοίνωση μετά τον αγώνα και βάλε τα πράγματα στην θέση τους.Ή αλλιώς,ρώτα τα αφεντικά τι να κάνεις(ουπς,συγνώμη,μπερδεύτηκα κι εγώ μ'αυτά που άκουσα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: